Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20. obljetnica osnutka

Laušić: Onim kolegama koji su prešli u 'crvenu zonu' nek sude drugi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojna policija OS RH obilježila je danas 20. obljetnicu ustrojavanja i djelovanja.

Na svečanosti u Hrvatskom vojnom učilištu  Petar Zrinski, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović odlikovao je više postrojbi vojne policije i istaknuo njen veliki doprinos pobjedi u Domovinskom ratu i razvoju Oružanih snaga. Predsjednik Republike Josipović čestitao je vojnim policajcima obljetnicu ustroja rekavši da je svaki dan, mjesec i godina od velike važnosti za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić i Hrvoje Krešić Otkrio i kad stižu Rafalei Ministar obrane Ivan Anušić o vojnom roku: "Bit će tri mjeseca. Oni koji završe obuku u cijelosti imat će benefite" Ilustracija bildanje snaga Vučić najavio jačanje vojske i novo oružje: "Ubrzano na tome radimo"

Osvrnuo se i na to, kako je rekao, s koliko su topline pripadnici VP-a pozdravili svog prvog, ratnog zapovjednika, umirovljenog generala Matu Laušića te naglasio da je general Laušić obratio pažnju i na ono što nije bilo dobro u sustavu VP-a.

'To je vrlina dobrih sustava, vidjeti realno stanje, one dobre i one malo lošije stvari, kao i one koje se mogu ispraviti', dodao je. Uvjeren sam da je VP upravo takva, da je sposobna svaki dan ocijeniti svoj rad i svakim danom biti što bolja, rekao je Josipović pred postrojenim bivšim i sadašnjim pripadnicima Vojne policije.

Ratni zapovjednik, umirovljeni general Laušić naglasio je da su pripadnici vojne policije časno sudjelovali u Domovinskom ratu, ali da je bilo i onih koji su obeščastili odoru hrvatskog vojnog policajca i prešli, kako je rekao, u 'crveno'. 'Ja im čestitam na onom dobrom što su učinili na razvoju VP, a za ovo drugo neka im sude drugi' dodao je Laušić popraćen pljeskom nazočnih.  (Hina)



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene