Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)

Uoči današnje sjednice Užeg kabineta Vlade, ministar uprave Lovro Kuščević kratko je komentirao aferu SMS i podizanje optužnice protiv Franje Varge i Blaža Curića.


Poručio je kako je HDZ-u stalo da cijeli proces završi što prije te se otkrije tko je naručivao SMS-ove.

Vezani članci Josip Aladrović, Franjo Varga, Milijan Brkić (Foto: Pixell) Novi ministar rada služio se uslugama falsifikatora Franje Varge? Ministarstvo: "Tvrdnje su maliciozne, ne poznaju se niti su ikada komunicirali" Ivana Brkić Tomljenović (Foto: Dnevnik.hr) U HDZ-u "sve idilično": Plenković stranačkim čelnicima dao uputu da se suzdrže od komentara

Na pitanje ima li, u slučaju da ge se poveže s aferom, u HDZ-u mjesta za Milijana Brkića, Kuščević je odgovorio:

"Ako je bilo tko povezan s aferom mora otići i nije mu mjestu u HDZ-u", kazao je Kuščević te dodao da ga raduje što se ime Milijana Brkića ne spominje u optužnici.

Podsjetimo, osječki Županijski sud u utorak je produljio pritvor osumnjičenicima u tzv. aferi SMS, bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi i bivšem vozaču ministra poljoprivrede Blažu Curiću, koje USKOK tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu.

Varga je u istrazi osumnjičen da je u postupku koji se protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, njegova brata Zorana Mamića, bivšega Dinamova direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara vodio pred osječkim Županijskim sudom, zbog izvlačenja novca iz toga kluba, izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednoga suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude vršio pritisak na suca da bez ikakvih dokaza osudi jednoga okrivljenika u tome postupku.

Curić je uhićen 26. rujna u Zagrebu, a tijekom istrage ga se teretilo je da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje.