Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago analizirao je odnos premijera Plenkovića i Milijan Brkića te njegovu poziciju unutar HDZ-a nakon izbijanja afere SMS.

Galerija


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posljednjih je dana na stranačkim obljetnicama, ali sve izgleda kao da je u pretkampanji.

Vezani članci Andrej Plenković na sjednici Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Plenković o inicijativi za ukidanje DSS-a: "Hrvatska nije zemlja u kojoj se zabranjuju političke stranke" Mislav Bago u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mislav Bago o aferi SMS: "Možda je dobro da se u danima koji dolaze napokon potvrdi ili razbije mit o Milijanu Brkiću"

Večeras je bio na zagrebačkoj Trešnjevci, no o optužnicama podignutim u aferi SMS nije želio razgovarati.
Čini se da ga to barem večeras ne zanima, no njegovi najbliži suradnici svi žele znati tko je naručitelj spornih SMS-ova.

Kao da u zraku lebdi ime Milijana Brkića, no nitko se od njih to javno još ne usudi reći. Najviše što je Brkić u posljednjih pet mjeseci dobio od stranačkih kolega bile su poruke tipa „želimo vjerovati da je nevin“. Nitko nije htio stati u njegovu obranu te je Milijan Brkić otkad je izbila afera praktički „sam protiv svih“. Tvrdi da je nevin pa je tako danas naglašavao kako se njegovo ime ne spominje u podignutoj optužnici.

Brkić sa zavišću može gledati slučaj Tolušića kojem su u slučaju lažnih fotografija potporu pružili premijer i svi ministri. On nikada nije uživao takvu potporu te ne postoji politčka kemija između Brkića i Plenkovića. Otkad je izbila afera SMS, Brkić bira gdje će se i s kim pojaviti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr