Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug od 2, 2 milijarde kuna

Kujundžić o upozorenju veledrogerija: "Dug će biti otplaćen, samo je pitanje dinamike, a lijekovi će biti dostavljeni"

Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon što su veledrogerije upozorile kako bolnicama više neće davati lijekove zbog duga od dvije milijarde i 200 milijuna kuna, danas poručuju kako ih nitko nije kontaktirao, niti su dobili povratnu informaciju o plaćanju.

Dugove bi prve trebale platiti bolnice s najstarijim dugovanjima: dubrovačka, sisačka i vinkovačka. Veledrogerije upozoravaju kako je izvjesno da ove tri bolnice neće moći dobivati lijekove u skorije vrijeme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zdravstvo prioritetno Kujundžić: Hrvatska za sada nema velike potrebe za uvozom medicinskog osoblja Slika nije dostupna Traže injekciju od 500 milijuna kuna Zbog dugova bolnica veledrogerije na rubu: "Ovo više ne možemo financirati"

Ministar zdravstva Milan Kujundžić poručuje kako će se dug platiti, no kada i koliko nije jasno.

Na pitanje hoće li ministarstvo platiti dvije milijarde kuna kako bi lijekovi bili dostavljeni u bolnice ministar je rekao: "Sigurno će lijekovi biti dostavljeni bolnicama".

Na pitanje hoće li biti plaćeni, ministar odgovara: "Naravno da će biti plaćeni, uvijek morate dug platiti u cijelosti. Na pitanje kada, ministar je rekao: "E vremenska dinamika je nešto drugo". 

Aktualno Tužiteljstvo BiH odbacilo navode Žurnala i ministra Mektića da je SOA prisiljavala selefije da prenose oružje i podmeću ga po džamijama +0 Daniel Markić, ravnatelj SOA-e (Foto: Dnevnik.hr) Svijet Tužiteljstvo BiH odbacilo navode Žurnala i ministra Mektića da je SOA prisiljavala selefije da prenose oružje i podmeću ga po džamijama 1/1 >>


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene