Prijevoz nekoliko minuta autobusom do grada i razgledavanje Splita uz vodiča stoji od 200 do 500 kuna po osobi.


U Split sve češće uplovljavaju kruzeri, a tako je bilo i u nedjelju kada su uplovila dva. I gotovo 4 tisuće gostiju. I posao može pomoći jer svi tu mogu zaraditi novac - od prijevoznika, taksista do prodavača. Zarada će biti i veća ako se završi novi dio luke koji će privući još više kruzera.

Vezani članci Drago Ćurlin Jeste li ga vidjeli? U Splitu nestao muškarac, policija moli za pomoć Željko Kerum najavio kandidaturu za gradonačelnika (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 5 Kerum kuhao novinarima pa najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Splita

Čim se rampe brodova otvore stižu prijevoznici, i dobro je da dođu. Gosti trebaju zabavu i izlete, a domaći od toga i zarade. Odmah se pred brodom stvori petnaestak autobusa, još toliko taksista i vodiči. Tura razgledavanja i obilaska Splita otvorenim autobusom, recimo, stoji 120 kuna.

Od turista smo čuli da prijevoz nekoliko minuta autobusom do grada i razgledavanje uz vodiča stoji od 200 do 500 kuna po osobi. A drugi izleti, naravno, mnogo skuplje. Taksisti se žale da im autobusi prodajom karata već na brodu uzimaju sve klijente.

Dobra predsezona: U Istri imaju razloga za zadovoljstvo

Profitiraju i restorani. U središtu Splita gužva, a gosti su osim Palače i trgovina mogli pogledati i djelo Festivala ulične umjetnosti, slike na Rivi. Nekoliko dana umjetnici su slikanjem izazivali pozornost prolaznika, a finale su vidjeli gosti cruisera.

Splitska luka među vodećima je na Mediteranu, a nakon što se dovrše novi vezovi na vanjskom lukobranu i sagradi terminal privući će još veće brodove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook