Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti hrle tamo

U Istri trljaju ruke, turistički rezultati su im najbolji u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među gradovima koji bilježe plusove je i Rovinj.

U prva 4 mjeseca, Istra je ostvarila najbolje turističke rezultate u Hrvatskoj. Motiv dolaska prije ljeta je aktivni turizam u kojem prednjači onaj biciklistički. Hoteli koji pružaju biciklističke usluge, otvoreni su tijekom cijele godine. U pripremi su sportski mega-spektakli koji će u predsezoni privući desetke tisuća posjetitelja.

Pročitajte i ovo Zadnji vikend u kolovozu - 3 ljetni odmor Posljednji je turistički vikend u kolovozu, očekuju se velike gužve Slika nije dostupna Istarski turistički centar Šampion hrvatskog turizma ni ovog puta nije podbacio: Do kraja rujna očekuju više od 3,2 milijuna noćenja, a ove su se sezone nadmašili sva očekivanja

Umjesto na sunčanje i kupanje, Joseph je iz Njemačke u Istru došao sa svojim ljubimcem na dva kotača. U biranju odredišta, presudile su biciklističke staze.

'Imate lijepe biciklističke staze s usponima i padinama i to je za mene odlično. U Njemačkoj treniram triatlon, ovo je za mene izvrstan trening', rekao nam je Joseph.

Zahvaljujući uslugama koje pruža, jedan je Medulinski hotel otvoren tijekom cijele godine.

Poslovi u turizmu: Kako se izdvojiti od konkurencije u prijavi na oglas

'Spremište za bicikle koji je 24 sata pod video nadzorom, boksevi unutar samih spremišta, da svatko može staviti svoju biciklu u zaseban boks, usluga pranja bicikla, usluga osnovnog servisa u samom hotelu', nabraja Andrea Petrić, voditelj animacije i sporta.

Tako se produžuje turistička sezona koja donosi tisuće noćenja. Turistički projekti u predsezoni već daju rezultate. Rovinj opet bilježi pluseve.

'U predsezoni imamo 16 posto više ostvarenih noćenja od prošle godine, što je jako dobar rezultat', rekla nam je Odete Sapač, direktorica TZ Rovinj.

U prva 4 mjeseca, prema udjelu noćenja u Hrvatskoj, Istra je na samom vrhu. Brojni spektakli, poput najveće biciklističke etapne utrke, brzih letjelica na rovinjskom nebu, novi su motivi dolaska i odlična promidžba.

EPIDEMIOLOZI ZABRINUTI - Manje testiranja može biti opasno

'Što im više damo motiva, oni će i više puta doći. To se, recimo gotovo je i prosječno, da austrijsko tržište 2 do 3 puta godišnje, i tijekom glavne sezone, predsezone i posezone u naše krajeve', rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Manifestacije u predsezoni turiste ne odvlače od prave sezone. Nalaze razlog za dolazak u više navrata. Predsezona, manje ljudi, kažu, veći je gušt.

Dobro ide i ugostiteljima.

'Predsezona je ok, mislim s obzirom na lijepo vrijeme, puno bolja nego prošle godine. Sigurno nekih 20-ak, 30 posto', kaže ugostitelj Eugen Mesić.

A tek je svibanj. Ako se ovako nastavi, bit će ovo dugo ljeto za turizam.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene