Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do lipnja iduće godine

Radove na Jadranskom mostu obilježili kaos, nervoza i blokada prometa: "Smanjenja protočnosti jednostavno su neizbježna..."

Prvi dan radova na Jadranskom mostu Zagrepčane su dočekali krkljanac, kiša, kašnjenje i nervoza. Nije se paralizirao samo most, nego i većina pristupnih cesta. O gužvama i prometu s predstavnikom Grada Zagreba razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Ako vam se žuri, stanje je loše. Ako vam se manje žuri, vrlo je izgledno da ćete nakon desetak minuta izgubiti živce", kazao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić u svom javljanju uživo s Jadranskog mosta.

U utorak navečer čekalo se petnaestak do dvadeset minuta za prolaz iz smjera rotora prema Jadranskome mostu.

Je li se ta situacija mogla izbjeći, odnosno bolje izvesti, kako ljudi ne bi trebali stotinjak metara prelaziti sat i deset minuta, Mikić je pitao pomoćnika pročelnika za ceste Grada Zagreba Krunoslava Tepeša.

Tepeš je kazao kako je sam razlog za prometnu situaciju implementirana privremena prometna regulacija koja se morala uspostaviti kako bi se realizirali neodgodivi radovi sanacije južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta.

"Ako uzmete u obzir da zbog gradilišnih zahvata koji se upravo sada implementiraju na Jadranskom mostu, 50 posto prometnih površina nije u funkciji, a preostali dio prometne površine je redistribuiran za dvosmjerno odvijanje prometa, moramo biti svjesni činjenice da su zbog određenih smanjenja protočnosti jednostavno neizbježna prometna zagušenja u samoj zoni zahvata", rekao je.

Na konstataciju kako je gradonačelnik rekao da je problem u elaboratu, Tepeš navodi kako je prometni elaborat usklađen s tehničkim normativima, a izradili su ga prometni projektanti.

Glavna pretpostavka za njegovu realizaciju, kako je pojasnio, bila je da se ostvari maksimalna sigurnost svih sudionika u prometu.

Dodao je i da je zbog same duljine radova glavna pretpostavka bila da se ne uvode restrikcije za pojedine kategorije cestovnog prometa.

Na pitanje može li se raditi u tri smjene da bi se radovi malo ubrzali, Tepeš je kazao kako su definirane modifikacije na način da će već ovog tjedna biti uspostavljene dvije prometne trake u svakom smjeru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GUŽVE ZBOG RADOVA Iz Tomaševićeva ureda ispričali se zbog poteškoća na Jadranskom mostu: Osigurat će veću protočnost

Pročitajte i ovo Gužve u Zagrebu - 4 "Nebriga gradske vlasti" "Ovo je za ostavke, čisti fušeraj!": Prometni stručnjak otkriva goleme greške zbog kojih je nastao kaos na Jadranskome mostu i kako se to moglo izbjeći

"Jedan od uvjeta gospodarskim subjektima da dobiju posao na natječaju bio je da raspolažu adekvatnom razinom stručnog kadra i mehanizacije. U uvjetima je bilo propisano da se ovisno o potrebi implementiraju dodatne smjene, što je bio slučaj u prvim danima", pojasnio je.

Vremenske prilike odnosno kiša ne idu na ruku smanjenju prometnog kolapsa, preostaje nadati se da se do lipnja iduće godine do kada je predviđeno trajanje radova, neće dogoditi prometna nesreća, jer tek onda bi nastale kilometarske kolone.
  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene