Nakon uhićenja u aferi vjetroelektrana, Vlada je razriješila Josipu Rimac i ostale aktere afere s funkcija koje su obnašali u ministarstvima. No, četvrtookrivljeni, šef uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i dalje je na svojoj poziciji.


Josipa Rimac i drugi akteri afere vjetroelektrana brzo nakon uhićenja razriješeni su s funkcija u ministarstvima. Ipak, šef uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, četvrtookrivljeni u ovoj aferi, i dalje je na svojoj poziciji.

Vezani članci Analiza sustavom za prepoznavanje lica Stručnjaci analizirali snimku i s velikom vjerojatnošću utvrdili: Na njoj je gotovo sigurno šef Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić! Sjedište Hrvatskih šuma Hrvatske šume i Jakupčić demantiraju susret s Josipom Rimac, ali iz USKOK-a poručuju – utvrđivat će se sve okolnosti ovog slučaja

Zašto za isti slučaj vrijede dvostruki kriteriji? Iz Ministarstva poljoprivrede na upit Dnevnika Nove TV priopćeno je da će Skupština društva u idućim danima odlučiti o njegovoj sudbini.

Premijer Andrej Plenković kaže da ''nije ista situacija'' kao s ostalim akterima u aferi.

''Ti razlozi su navedeni u Ugovoru o vođenju poslova trgovačkih poslova. Oni su prilično ozbiljni. Ja poštujem zakon i statut, izjavu o osnivanju, Zakon o trgovačkim društvima. Dio dokumentacije sam pregledala, a dio ću još pregledati'', kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju