Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak afere

Procurile nove poruke, šefovima Hrvatskih šuma pisali i drugi dužnosnici: "Ministrice, naravno da ćemo ga primiti"

Ministrica Marija Vučković
Ministrica Marija Vučković Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Nakon što su iscurile poruke koje je bivši šef Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, koji je kasnije uhićen, slao glasnogovorniku Vlade, oglasili su se sam Marko Milić, ali i Zoltan Kabok, Krunoslav Katičić i Zvonimir Frka Petešić. Aferi tu nije kraj, procurile su nove poruke.

Objavljeni su transkripti iz mobitela bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, kojeg USKOK sumnjiči da je zloupotrijebio položaj i pogodovao investitorima u aferi u kojoj je prvoosumnjičena Josipa Rimac.

Objavljen je dio poruka za koje kaže da ih je Jakupčić poslao glasnogovorniku Vlade Marku Miliću. Milić je demantirao optužbe, kao i Zoltan Kabok, Krunoslav Katičić i Zvonimir Frka Petešić.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac STIGAO I ODGOVOR IZ VLADE Mostovci poručuju - sad je jasno zašto se slučaj Žalac "kiselio" u ladicama. HDZ-ov Reiner: "AP može biti bilo tko"

Portal 24 sata objavio je nastavak priče u kojemu navodi da ima poruke tek imenovanog ministra graditeljstva Branka Bačića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković i saborskog zastupnika Josipa Đakića.

Vučković tražila drugo radno mjesto

Poruke su, kako navode, nastale krajem 2019. godine i početkom 2020. godine. Ministrica Vučković s Jakupčićem je razgovarala o zapošljavanju Domagoja Magdića, upravitelja Šumarije u Josipdolu.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac ''Za tebe sve'' Procurile poruke Gabrijele Žalac i Josipe Rimac: Pogledajte koga spominju

Vučković, tvrde 24 sata, govori da "ima ambicije za drugo radno mjesto", na što joj Jakupčić obećava da će "ispitati što se može". Tema je bio i angažman pripravnika iz Više šumarske škole Dalmacija.

Vučković je dobila odgovor direktora Šuma: "Ministrice, naravno da ćemo primiti", s uputom pripravniku da njemu osobno pošalje svoj životopis.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene