Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska akcija

Pali krijumčari migranata: Jedan u prtljažniku prevozio 13 stranaca, drugi bježao policiji...

U Karlovačkoj županiji je u protekla dva dana uhićeno četvero krijumčara ljudima, državljani Hrvatske, Kazahstana, Srbije i Albanije, a koji su prevozili ukupno 53 osobe koje su ilegalno ušle u Hrvatsku, priopćila je u subotu karlovačka policija.

Uhićeno je četvero krijumčara ljudima, državljani Hrvatske, Kazahstana, Srbije i Albanije koji su prevozili ukupno 53 osobe koje su ilegalno ušle u Hrvatsku.

Svi su ilegalni migranti najavili podnošenje zahtjeva Republici Hrvatskoj za međunarodnom zaštitom, dok je protiv četvorice krijumčara pokrenut kazneni postupak.

U noći s petka na subotu su na području općine Rakovica pripadnici Postaje granične policije Cetingrad zaustavili putnički kombi zagrebačkih tablica, kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin te je otkriveno da prevozi 35 migranata - 22 u putničkom djelu vozila i još 13 u prtljažniku.

Pripadnici Ravnateljstva policije su u petak kod Vojnića zaustavili automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Kazahstana, a vozilu je zatečeno pet ilegalnih migranata.

U noći s petka na subotu je na području Karlovca, policija zaustavila automobil zagrebačkih tablica, kojim je upravljao 48-godišnjak iz Srbije, a prevozio je ilegalno devet stranih državljana.

U večernjim satima 17. kolovoza policajci Ravnateljstva policije su svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti osobni automobil zagrebačkih registracija, no vozač se nije zaustavio već je ubrzao vožnju, te je u oštrom zavoju na usponu sletio s kolnika, prešao preko kanala za oborinske vode i udario u brdo.

Pročitajte i ovo Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Zrak i mlijeko kao oružje Novi detalji monstruoznog zločina: Doktori su se morali ispričati osumnjičenoj Lucy Letby

Kontrolom je utvrđeno da je vozilom upravljao 21-godišnji državljanin Albanije dok su se u vozilu nalazila četiri strana državljana. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 37-godišnji putnik, dok su ostali lakše ozlijeđeni.

Pročitajte i ovo Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Zrak i mlijeko kao oružje Novi detalji monstruoznog zločina: Doktori su se morali ispričati osumnjičenoj Lucy Letby

Osim kaznenih prijava za krijumčarenje ljudima protiv 37-godišnjeg albanskog vozač, kaznena se prijava odnosi i na izazivanja prometne nesreće, dok će 52-godišnji državljanin Hrvatske biti sankcioniran i za prevoženje ljudi u teretnom prostoru.

U priopćenju se ne navodi kojeg su državljanstva strani migranti i koji su razlozi zbog kojih traže međunarodnu zaštitu Republike Hrvatske.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene