Krešo Beljak (Foto: Filip Kos/Pixsell)
Krešo Beljak (Foto: Filip Kos/Pixsell)

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak komentirao je nadolazeće izbore za europski parlament, svjetonazor HSS-a te novi put kojim je stranka krenula u posljednje tri godine. Između ostalog, dotaknuo se i razlike između ideologije i politike HSS-a i HDZ-a.


Krešo Beljak komentirao je porast rejtinga svoje stranke te naglasio važnost očuvanja duge tradiciije i temeljnih načela stranke. Na pitanje o svjetonazoru rekao je odrješito kako je HSS "prva stranka koja je krenula u borbu za ženska prava. Prva političarka na ovim prostorima bila je Mara Matočec iz HSS-a. Sad u 21. stoljeću bi HSS trebao biti netko tko će zatirati ženska prava? Dok sam ja predsjednik, to se neće dogoditi. Bit ćemo prvi u borbi za ženska prava, za prava manjina", zaključio je Beljak. 

Vezani članci Petar Škorić (Foto: Dnevnik.hr) Čak tri sjednice Gradskog vijeća u jednom danu: "Na trenutak sam izašao javit se na mobitel vanka..." Predsjednik HSS-a Krešo Beljak (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Krešo Beljak: "Ljudi iz Bandićeva kluba broje zadnje dane političke karijere"

S obzirom na to da mnogi HSS sada povezuju isključivo s njegovim licem, logično je upitati je li HSS postao "one man band", na što je predsjednik stranke imao živopisan odgovor. 

HSS je sve ono što HDZ nije 

"Činjenica da sam ja zbog određenih stvari zanimljiv medijima može stvoriti takav dojam, ali HSS ima cijeli niz kvalitetnih ljudi. Postoje nova imena i bit će ih iz dana u dan, ne daj Bože da će HSS biti samo jedna osoba. HSS je prva socijalna stranka u Hrvatskoj. Ideja HSS je socijalno pravedna država, to nije socijalizam, nije komunizam, nego da svatko tko želi raditi od svoga rada može i živjeti. HSS je stranka sela, ali modernog hrvatskog sela koja nudi opstanak. Ja bih to definirao kao ekonomski lijevi centar. HDZ se zalaže za 200 bogatih obitelji, koje bi trebale vući cijelu Hrvatsku, a HSS-ov model je dva milijuna bogatih obitelji", rekao je Beljak u intervjuu za N1.