Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sebe je pohvalio

Krešo Beljak obrušio se na HDZ, a o odnosu s SDP-om kaže: ''Ništa nije sveto pismo''

HSS-ova taktika (Foto: Dnevnik.hr) - 1
HSS-ova taktika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 HSS-ova taktika (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Na HDZ se s juga obrušio predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Govorio je i o tome kakva je budućnost koalicije s SDP-om. I dok neki iz vladajuće garniture ne isključuju moguću suradnju s HSS-om, oni koje je Beljak izbacio iz stranke - čudom se čude!

Krešo Beljak nedjeljno jutro iskoristio je kako bi kritizirao druge. Po njemu - ništa ne valja.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

"Od sporta, kulture, preko političkog sustava, ekonomije, svih segmenata javnog života. Možemo reći da se sve potrošilo. Mladi odlaze iz države, a politika i političke stranke ne pronalaze odgovore. Teško mi je naći dan u 365 dana u godini kad se ne govori o nekakvim obljetnicama, memorijalima", rekao je Beljak. No zato je pohvalio sebe.

"HSS je stranka s dugom tradicijom. U zadnjih 15 godina imamo konstantan pad. Dolaskom novog vodstva na čelu sa mnom je došlo do zaokreta i u stranačkoj politici", kazao je Beljak.

Dokle ide taj zaokret pitali su se mnogi nakon što su čuli Tomislava Sauchu koji je prozvao Beljaka prije desetak dana: "Vi ste bili prvi koji ste mi neki dan došli razgovarati sa mnom ne bi li ja pretrčao ponovno na vašu stranu. I onda sam Vas pitao s kim ćete raditi većinu, s Bernardićem na čelu. A vi ste na to rekli, ne nužno s njim. Evo toliko o tome koliko imate povjerenja u lidera Vašeg koalicijskog partnera."

Sauchu je Beljak nazvao notornim lažljivcem. No nakon toga se HSS nije pojavio na noćnom glasovanju o nepovjerenju Vladi. Uvjeravali su kako taj potez ne znači podršku HDZ-u. A evo što o odnosu sa SDP-om Beljak kaže danas: "Ništa nije sveto pismo. HSS je stranka koja raste, čiji rejting raste. Vidjet ćemo u budućnosti što će se dogoditi. Ja smatram osobno, i mi u HSS-u da je moguće ovu interesnu skupinu koju nazivamo HDZ maknuti sa vlasti jedino udruženo."

O bilo kakvom udruživanju HNS i HSS, tvrdi Milorad Batinić, saborski zastupnik HNS-a, nikad nisu razgovarali. "HNS nije isključiv to smo kazali i govorimo uvijek i uvijek smo spremni na suradnju sa svima onima gdje nam se podudaraju određeni programi i smjernice razvoja. Za dobrobit Hrvatske spremni smo'', rekao je Batinić.

Nenad Matić,
bivši HSS-ovac, čudi se svima na političkoj sceni koji s Beljakom surađuju. "S obzirom da je čovjek poput vođe Sjeverne Koreje, sebe održava na vlasti na način da sve koji su protiv njega suspendira. HSS je u teškoj situaciji što se tiče članstva i politike, ali Krešo Beljak će za sebe i nekoliko ljudi oko sebe osigurati budućnost ako mu SDP da mjesta u Saboru", rekao je Matić.

Dok dođu do borbe za fotelje u Saboru - HSS će prvo provesti unutarstranačke izbore.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene