Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolaps na autocesti

"To je kao da na raskrižju prođete kroz crveno": Neodgovorni vozači ignorirali upozorenja pa krenuli na put, neki s ljetnim gumama

Aktualno Galerija Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 6 Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 3 Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 4 Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 5 Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zapeli u snijegu nakon što su ignorirali zabranu - 2 Galerija 1/6 >>
Brojni neodgovorni vozači ignorirali su sva upozorenja. I onda zapeli u snijegu. Spašavale su ih službe. Svaki peti zaustavljeni iz pravca Dalmacije imao je ljetne gume.

Taman kad su svi pomislili da je promet krenuo - sve je opet stalo zbog snježne mećave.

Do zarobljenih vozila službe su se probijale motornim sanjkama, a sve da bi iz snijega izvukli ljude - one koji su unatoč strogim zabranama krenuli na put.

"Kola su nam zapela. U snjeg smo zapeli. I mi i puno ljudi", navode otac i sin u automobilu koji je zapeo u snijegu.

Krenuli su iz Rijeke prema Sućurcu. Osim obilnog snijega pokvario im se i auto.

"Ne možete na ovakvo vrijeme. To je najbolje ako možete odgoditi put. Ja sam napravio grešku što nisam krenuo ranije i na vrijeme", kazao je Boris Vukomanović iz Sućurca.

Pročitajte i ovo Pogled iz ralice na snijegom zatrpanu cestu - 2 Dnevnik Nove TV na terenu Kako snježni nanosi od dva metra izgledaju iz ralice: "To je jednostavno nemoguće probiti"

U snježnoj mećavi zatekli su se i stranci.

"Na putu smo iz Njemačke prema Slanom. Želimo pripremiti brodove za sezonu i sad smo zaglavili doslovce, ali s krasnim ljudima. Tako da je dobro", navodi Nijemac Niels.

A da krenu dalje čekala je i ekipa iz Grčke.

"Mi smo u programu Erasmus i krenuli smo u Omiš, ali zbog problema s vremenom policija nas je zaustavila i sad smo tu do daljnjega", navodi Sofia.

U prihvatilištima se tražio krevet više

U prihvatilištima se u nedjelju navečer tražio krevet više.

"Tijekom cijelog dana bilo je 200 osoba, od toga najviše obitelji s malom djecom. Bilo je stranih državljana i bilo je navijačkih skupina", kazao je Joso Živković, voditelj Službe civilne zaštite Gospić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrio kojim putem Zastrašujuća snimka: Ovako je izgledala opasna vožnja čovjeka koji se noćas uspio probiti do Dalmacije

Za sve koji se bez opreme zateknu na snijegu kazne su 130 eura. Bilo ih je i s ljetnim gumama. Policija apelira.

"Nečija nepromišljenost može ugroziti i njega i druge sudionike u prometu kao i one ljude koji im pružaju pomoć i idu ih spasiti", upozorava Maja Brozičević iz PU ličko-senjske.

A životno ugrožene pacijente s otoka Krka prevozio je specijalni vatrogasni kombi. Odolijevali su udarima bure od 170 kilometara na sat.

Iz HAC-a još jednom upozoravaju.

"Ako je na određenoj dionici autoceste zabrana za određene kategorije ili za sve kategorije, ti se vozači ne bi trebali naći na autocesti. To vam je isto kao da na prometnom raskrižju prođete kroz crveno svjetlo", objasnio je Davor Bićanić, šef Središnjeg centra za nadzor i vođenje prometa autocesta.

Pročitajte i ovo Kolona automobila pod policijskom pratnjom kreće se od Gospića prema Gračacu - 1 Zbog nevremena Od Zagreba do Splita: HŽ povećava broj mjesta, uveo i izvanrednu liniju prema Dalmaciji

Vrijeme na cestama opasno je po život.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene