Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javno-privatno partnerstvo

'Ulažemo u svoju djecu, a ne u nešto triki-triki'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreće i projekt obnove 338 škola i to po modelu javno-privatnog partnerstva.

S prvim danom praznika u škole bi mogli ući 'oni' - građevinari. Za velike građevinske radove sprema se čak 338 škola. Građevinski radovi u školama radit će se po modelu javno - privatnog partnerstva, kao i rukometne dvorane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Njih čak 8 FOTO Pronađi 'uljeze' u Vladi Slika nije dostupna Neuspjeh Vlade Proračun neće izdržati, povećat će se i deficit

>> U slijedećih godinu dana planira se potrošiti šest milijardi kuna na škole

'U takvim školama se postiže bolji rezultat, manji je izostanak djece, kvalitetniji su programi i to je jedna win-win situacija', ističe ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović.

'Ovdje mi ulažemo u svoju djecu, a tamo smo uložili u nešto što je vrlo triki-triki', istaknuo je Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade. Kako i obnova škola ne bi bila 'tricky', radit će se preko centra za investicije. U praksi, javno-privatno vlasništvo izgleda ovako - provatna tvrtka obnovi školu, a škola joj slijedećih 30 godina plaća najam.

'Država ima razloga da stane iza ovog projekta, zapošljavanje, gospodarski rast, BDP, punjenje proračuna i kvaliteta obrazovanja', naglasio je Čačić.

U najamnini država plaća 55, županije 35, a gradovi 10 posto. Država tako izbjegava dodatna zaduženja i rušenje kreditnog rejtinga. Novo ruho će dobiti 835,334 četvorna metra i to po cijeni od 7,442 kune za četvorni metar. Projekt vrijedan 6 milijardi i 216,716 kuna.

'Ovo nije prazna priča, ova priča je dokazana u Europskoj uniji', rekao je Jovanović. Trećina te priče kreće već ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene