Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladin projekt

U slijedećih godinu dana planira se potrošiti šest milijardi kuna na škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među Vladinim projektima, nedavno javno predstavljenima, velike se nade polažu u obnovu škola.

U sljedećih godinu dana trebalo bi se krenuti u izgradnju, obnavljanje, dogradnju i opremanje čak 338 osnovnih i srednjih škola diljem zemlje. Osim podizanja standarda obrazovanja, ovaj projekt trebao bi imati i gospodarske učinke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprava o Pravilniku Jovanović: nema razloga za prosvjede učitelja Slika nije dostupna Ministar poručuje Jovanović: 'Ni jedna odluka neće biti na štetu učenika već u korist kvalitete obrazovnog procesa'

Na škole se planira potrošiti više od 6 milijardi kuna. Toliko novca država, a ni jedinice lokalne samouprave nemaju, pa se izlaz vidi u javno-privatnom partnerstvu.

'Mi ćemo u Hrvatskoj tražiti najoptimalnije modele negdje će to biti komercijalni krediti, negdje će to biti krediti europske investicijske banke a negdje će biti javno privatno partnerstvo. Al nam je cilj kroz različite dijelove financiranja omogućiti izgradnju što većeg broja objekata u što je kraće mogućem roku', istaknuo je Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene