Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 3. maju predan tanker 'Velebit'

Kosor: Vjerujem u projekt preustroja brodogradilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U riječkom brodogradilištu 3. maj danas je naručitelju, zadarskoj Tankerskoj plovidbi, predan tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija 'Velebit', a primopredaji je bila nazočna i kuma broda predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor.

Tanker 'Velebit' dugačak je 195,2 metra, širok 32,2 metra, nosivosti 51.800 tona, a plovit će pod hrvatskom zastavom. To je prvi od dva tankera iz serije koji će za Tankersku plovidbu biti izgrađen u riječkom brodogradilištu. Premijerka Kosor istaknula je da se i dalje radi na velikom projektu preustroja brodogradilišta i da je 'sigurna da ćemo u tome uspjeti i dobiti potvrdu za naše planove'.

Naglasila je da je današnje porinuće rezultat rada ministarstava gospodarstva i mora te uprava brodogradilišta i Tankerske plovidbe koji su 'zajedno radili kako bismo što bezbolnije isplovili iz krize'. Nema bolje preporuke za 3. maj od gradnje brodova kao što je 'Velebit', kazala je premijerka ističući da će Vlada i dalje podupirati sve koji u krizi i recesiji plove s uspjehom.

Predsjednik Uprave Brodogradilišta 3. maj Edi Kučan rekao je da je riječko brodogradilište, unatoč krizi, započelo gradnju visokog kvalitetnog tankera 'Velebit' koji je pravi primjer izgradnje broda za hrvatske brodare na hrvatskim navozima.

Predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Ive Mustać istaknuo je da je uloga Vlade u ovom projektu bila ključna. Tankerska plovidba, dodao je, ugovorila je gradnju još tri takva tankera, od čega jednog u riječkom, a dva južnokorejskim brodogradilištima. Nakon 3. maja premijerka Kosor posjetila je Brodogradilište Kraljevica.

Razmatrali smo planove Kraljevice i sve što Vlada čini na velikom projektu preustroja brodogradilišta, a u vezi s poglavljem 8. (tržišno natjecanje) u pristupnim pregovorima Hrvatske s EU, kazala je premijerka u izjavi novinarima nakon razgovora s predstavnicima Kraljevice. Naglasila je da vjeruje u projekt programa preustroja brodogradilišta, da 'vjeruje u dobre vijesti u svibnju' odnosno da je 'najvažnije od Europske komisije dobiti potvrdu planova preustroja za sva brodogradilišta'. (Hina)

Pročitajte i ovo Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Napokon isplata Počele isplate plaća radnicima 3. maja: "Vratit ću dug banci i prijateljima"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene