Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s oporbenim čelnicima

Kosor: Tehnički detalji ustavnih promjena idući tjedan u saborskoj radnoj skupini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor izjavila je nakon sastanka s oporbenim čelnicima o ustavnim promjenama kako smatra da bi do dogovora moglo doći, da predstoji još dosta posla, te da je usuglašeno da se tehnički dio posla pokuša dogovoriti u Hrvatskome saboru kroz postojeću saborsku međustranačku radnu skupinu za usklađivanje ustavnih promjena.

‘Mislim da smo na dobrom putu kako bismo se mogli dogovoriti oko modela, međutim još je dosta posla na tom putu. Dogovoreno je da se tehnički dio posla pokuša dogovoriti u Saboru sljedećeg tjedna u povjerenstvu koje vodi Vladimir Šeks’, kazala je Kosor novinarima u Vladi nakon sastanka i ocijenila kako je sastanak bio dobar i konstruktivan. Nije htjela govoriti o bilo kakvim modelima rekavši da to ne bi bilo dobro prije no što se dođe do suglasja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi interes RH završiti pregovore Kosor: Dogovorom o glasovanju dijaspore dobila Hrvatska Slika nije dostupna Ustavne promjene Milanović: Hrvati iz BiH će u SDP-u imati partnera

>> Čačić: Nije postignut dogovor o ustavnim promjenama

‘Izmjene ustava su preozbiljan posao. Ustav treba mijenjati što manje i ne prečesto i mislim da ovo treba biti zadnja izmjena ustava u mandatu ove generacija političara. Ne bi bilo dobro da se u vezi ustava pogađamo i da to bude vezana trgovina, ja na to apsolutno ne bih pristala’, naglasila je. Kosor je dodala kako postoji zajednički stav da se ne smije gubiti vrijeme, već se izmjene ustava treba požuriti. ‘Temeljna ideja od koje smo krenuli je da bez izmjena ne možemo završiti pregovore s EU. To je preozbiljan posao i mislim da moramo učiniti sve da se pregovori ne zaustave zato što mi nismo sposobni dogovoriti se oko izmjene ustava’, naglasila je.

Premijerka nije htjela komentirati to što čelnik SDP-a Zoran Milanović, koji je s njom razgovarao u četiri oka, nije htio nakon toga ostati na sastanku s ostalim oporbenim čelnicima. Nije također htjela odgovoriti ni na pitanje je li to dobro ili loše. ‘Neka svatko sam zaključi, ja imam svoj stav o tome’, kazala je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene