Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk u Salonitu

Kosor: Prestanite narušavati svoje zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pozvala je zaposlenike tvornice Salonit da prekinu štrajk glađu kako ne bi dalje narušavali vlastito zdravlje.

U priopćenju iz Vlade ističe se kako će Vlada Republike Hrvatske na čelu s predsjednicom Vlade Kosor učiniti sve kako bi se pružila potrebna pomoć i pronašao način trajnog rješenja problema radnika tvornice Salonit u Vranjicu. Tako će se sutra, na inicijativu premijerke Kosor, u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, održati sastanak predstavnika resornih ministarstava s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata i radnika tvornice 'Salonit' kako bi se razgovaralo o mogućim izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju i Zakona o zaštiti osoba oboljelih od azbestoze.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako ekstremni vremenski uvjeti utječu na opskrbu hranom? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija premalen da dosegne policu Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: "Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu to podnijeti"

Ne odustaju dok se problem Salonita i azbesta ne riješi jednom zauvijek

Iako im je Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jučer kao osobni izaslanik premijerke Jadranke Kosor i ministrice zaštite okoliša Marine Matulović Dropulić obećao i zagarantirao kako će dio njihovih zahtjeva biti riješen odmah, a dio najvjerojatnije do kraja godine, devet radnika Salonita ne odustaju od štrajka glađu.

>> Radnici Salonita započeli štrajk glađu

Nakon što su saslušali ponuđena rješenja radnici su zahvalili na zalaganju, no i poručili kako neće odustati dok god se ne riješe svi njihovi zahtjevi, tj. dok premijerka osobno i pismeno zagarantira da će se riješiti njihovi egzistencijalni problemi. Nije im kažu, dovoljno da se riješi samo dio njihovih zahtjeva, jer se takva situacija ponavlja svakih nekoliko mjeseci. Štrajk će tako trajati sve dok se problem Salonita i azbesta ne riješi jednom zauvijek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene