Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pozvala je zaposlenike tvornice Salonit da prekinu štrajk glađu kako ne bi dalje narušavali vlastito zdravlje.


U priopćenju iz Vlade ističe se kako će Vlada Republike Hrvatske na čelu s predsjednicom Vlade Kosor učiniti sve kako bi se pružila potrebna pomoć i pronašao način trajnog rješenja problema radnika tvornice Salonit u Vranjicu. Tako će se sutra, na inicijativu premijerke Kosor, u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, održati sastanak predstavnika resornih ministarstava s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata i radnika tvornice 'Salonit' kako bi se razgovaralo o mogućim izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju i Zakona o zaštiti osoba oboljelih od azbestoze.

Ne odustaju dok se problem Salonita i azbesta ne riješi jednom zauvijek

Vezani članci Gladuši - 11 Trbuhom za kruhom: Gladuši se uvukli u neizlazne situacije jer nisu mogli odoljeti hrani Ilustracija Sramite se svi! Nije me briga ni za račune, ni za propise, ni za pravila... Djeca su ostala GLADNA

Iako im je Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jučer kao osobni izaslanik premijerke Jadranke Kosor i ministrice zaštite okoliša Marine Matulović Dropulić obećao i zagarantirao kako će dio njihovih zahtjeva biti riješen odmah, a dio najvjerojatnije do kraja godine, devet radnika Salonita ne odustaju od štrajka glađu.

>> Radnici Salonita započeli štrajk glađu

Nakon što su saslušali ponuđena rješenja radnici su zahvalili na zalaganju, no i poručili kako neće odustati dok god se ne riješe svi njihovi zahtjevi, tj. dok premijerka osobno i pismeno zagarantira da će se riješiti njihovi egzistencijalni problemi. Nije im kažu, dovoljno da se riješi samo dio njihovih zahtjeva, jer se takva situacija ponavlja svakih nekoliko mjeseci. Štrajk će tako trajati sve dok se problem Salonita i azbesta ne riješi jednom zauvijek.