Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antipoduzetnička klima u Hrvatskoj

Kosor odgovorila Kuštraku na tvrdnje iz Dnevnika Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vlada sluša poduzetnike i oni sad moraju učiniti svoj dio posla', kaže premijerka.

Na upit novinarke Nove TV vlada li antipoduzetnička klima u Hrvatskoj, premijerka Jadranka Kosor je odgovrila Damiru Kuštraku koji je jučer to potvrdio u Dnevniku Nove TV rekavši da Vlada sluša poduzetnike te da upravo stoga u primjerice drvnoj inustriji imamo primjere izlaska iz krize.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa novo Kuštrak: Novi proračun je pokušaj održavanja statusa quo Slika nije dostupna Sramežljivi oporavak Rezovi u administraciji biti će nježni

>> Kuštrak: Poslodavci do Vlade ne traže novce, neka nas samo pusti na miru

'Vlada sluša što govore poduzetnici i mi smo prvi koji smo uspjeli smanjiti neporezna davanja, tzv. parafiskalne namete za 20 ili 25 posto, od spomeničke rente do vodnoga doprinosa. Trebamo puno više raditi na tome da svatko odradi svoj dio posla', rekla je premijerka Jadranka Kosor.

'Smanjili smo neporezna davanja i obavili svoj dio posla oko dugovanja javnih poduzeća pa tako HEP više ne duguje 1,8 milijardi kuna i električna struja neće poskupjeti do kraja godine', rekla je Kosor te zaključila da je i na udruzi poslodavaca i na sindikatima da odrade svoj dio posla.

Premijerka je istaknula da poslodavci nisu bili u stanju objaviti imena i nazive 19.000 gospodarskih subjekata koji nemaju niti jednog zaposlenog, a generiraju više od 12 milijardi duga, što je HUP-u bila predložila kao jednu mjeru oporavka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene