Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenija i Hrvatska nastavljaju s tihom diplomacijom u koju je uključen vrlo mali broj ljudi, a kada dvije strane postignu visoki stupanj usuglašenosti o tome će javnost izvijestiti hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor, kazao je glasnogovornik hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun.


'Izuzetno mali broj ljudi uključen je u tihu diplomaciju, a kada Hrvatska i Slovenija postignu visoki stupanj usuglašenosti o tome će hrvatsku i slovensku javnosti izvijestiti Jadranka Kosor i Borut Pahor', rekao je Dragun.

Razgovaraju i o Ljubljanskoj banci i Krškom?

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija I susjedi imaju problema s malim interesom za cijepljenje, uvode posebnu vrstu ''kazne'' za necijepljene Pojačan promet prema moru - 3 Udarni turistički vikend: Na ulazak u Sloveniju čeka se satima, gužve i prema moru

Sva nagađanja o tome što je sve uključeno u razgovore hrvatske i slovenske strane o rješavanju blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU više štete nego koriste pregovoračkom procesu, odgovorio je upitan za komentar o ljubljanskom listu 'Žurnal' koji je danas objavio da na dnevnom redu tihe diplomacije, koja se od kraja kolovoza vodi između Ljubljane i Zagreba, nisu samo granično pitanje i deblokada, nego i problemi vezani uz nuklearku Krško i dug Ljubljanske banke prema hrvatskom štedišama.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković koji je u subotu u Stockholmu sudjelovao u radu neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova EU izrazio je nadu da će se uskoro riješiti pitanje blokade hrvatskih pregovora te da će Zagreb 'nastaviti i u vrlo skoro vrijeme završiti pregovore'. Slovenski ministar Samuel Žbogar je pak rekao kako je vrijeme da se nakon 18 godina riješi granično pitanje. (Hina)