Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost će znati kad bude vrijeme

Kosor i Pahor i dalje 'tajanstveni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija i Hrvatska nastavljaju s tihom diplomacijom u koju je uključen vrlo mali broj ljudi, a kada dvije strane postignu visoki stupanj usuglašenosti o tome će javnost izvijestiti hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor, kazao je glasnogovornik hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun.

'Izuzetno mali broj ljudi uključen je u tihu diplomaciju, a kada Hrvatska i Slovenija postignu visoki stupanj usuglašenosti o tome će hrvatsku i slovensku javnosti izvijestiti Jadranka Kosor i Borut Pahor', rekao je Dragun.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Slika nije dostupna Pahor suzdržan pri glasanju o pregovorima Hrvatske i EU

Razgovaraju i o Ljubljanskoj banci i Krškom?

Sva nagađanja o tome što je sve uključeno u razgovore hrvatske i slovenske strane o rješavanju blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU više štete nego koriste pregovoračkom procesu, odgovorio je upitan za komentar o ljubljanskom listu 'Žurnal' koji je danas objavio da na dnevnom redu tihe diplomacije, koja se od kraja kolovoza vodi između Ljubljane i Zagreba, nisu samo granično pitanje i deblokada, nego i problemi vezani uz nuklearku Krško i dug Ljubljanske banke prema hrvatskom štedišama.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković koji je u subotu u Stockholmu sudjelovao u radu neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova EU izrazio je nadu da će se uskoro riješiti pitanje blokade hrvatskih pregovora te da će Zagreb 'nastaviti i u vrlo skoro vrijeme završiti pregovore'. Slovenski ministar Samuel Žbogar je pak rekao kako je vrijeme da se nakon 18 godina riješi granično pitanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene