Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki povratak HSLS-a

Kosor: HSLS prošao u 55 gradova i 85 općina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSLS Darinko Kosor ocijenio je danas da je njegova stranka nakon prvog kruga lokalnih izbora ostvarila veliki povratak u krug prvih pet do šest političkih stranaka u Hrvatskoj.

'Da se malo našalim - ne borimo se za treće mjesto s HNS-om i HSS-om, neka se oni oko toga prepucavaju, ali mi imamo odlične rezultate, vratili smo se u krug prvih hrvatskih političkih stranaka na nacionalnoj razini', rekao je na konferenciji za novinare Kosor koji očekuje dobar rezultat i na parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori: Drugi krug U prvom krugu izabrani gradonačelnici Čakovca, Virovitice i Velike Gorice Slika nije dostupna Dobio 146.646 glasova Lokalni izbori: Bandić jači od Ostojića, Ferdeljija, i Mađerić zajedno

>> Rezultati lokalnih izbora 2013 - NAJNOVIJI podaci DIP-a!

Veliki rezultat i veliki povratak za HSLS

'Od 21 županije zajedno sa Gradom Zagrebom HSLS je parlamentaran u 19 županija. Posebno je značajan rezultat u Gradu Zagrebu gdje smo s našom listom ostvarili nešto manje od 12 posto, oko 33.000 glasova Zagrepčana smo dobili, a naš kandidat (HSLS-HSS-Zelena lista-Demokratske stranka umirovljenika) Vladimir Ferdelji je dobio 52.000 glasova za gradonačelnika i bio na uvjerljivom 3. mjesto', rekao je Kosor ocijenivši kako je to za HSLS veliki rezultat i veliki povratak.

'U Skupštini Grada Zagreba imamo pet naših predstavnika - četiri člana HSLS-a i Vladimir Ferdelji koji je bio naš predstavnik i naš kandidat kao nezavisni isto tako ostaje kao zastupnik u Skupštini. Zajedno s partnerima iz HSS-a imamo sedam zastupnika', istaknuo je Kosor i najavio da će imati bitnu ulogu u radu Skupštine.

>> Darinko Kosor: Ferdelji je moralni pobjednik izbora

Napomenuo je i da su prošli u 55 gradova, što je skoro u pola svih gradova Hrvatske te u 85 općina, ocijenivši to isto tako značajnim rezultatom za HSLS.

Na pitanje novinara hoće li u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba pozvati svoje birače za koga da glasuju, Kosor je rekao da neće.

'Gospodin Ferdelji i ja smo se dogovorili da nećemo nikoga pozivati jer naši birači su ljudi koji misle svojom glavom i znaju koga će podržati u drugom krugu, poručio je Kosor.

Nema koalicije s Bandićem

Kazao je da neće koalirati s Milanom Bandićem. "Mi smo potpuno opušteni u gradu Zagrebu. Milan Bandić i HDZ imaju apsolutnu većinu i mi im čestitamo i želimo da formiraju tu zajedničku većinu', istaknuo je Kosor. Dodao je da HSLS i HSS imaju svojih sedam zastupnika i 'ako treba bit ćemo najjača oporba u gradu Zagrebu'.

>> ZAGREB: Bandić i Ostojić u drugom krugu!

'Ako dođe do raspuštanja gradske organizacije SDP-a, a to je 90 posto moguće, neće ni biti oporbe osim nas. Ako će trebati prava oporba u gradu Zagrebu, mi ćemo časno preuzeti tu ulogu. Mislim da se SDP od ovih izbora neće oporaviti u idućih dvije do četiri godine', ustvrdio je.

Istaknuo da je dvije trećine članova i birača HDZ-a na izborima dalo podršku Bandiću ocijenivši kako to nije slučajno i govori "da su imali predizborne dogovore, a ako su imali predizborne dogovore, ne znam zašto ne bi imali i postizborne". Kosor je rekao da Bandić računa i na tri zastupnika HSU-a s liste SDP-a te da je to ukupno 30 gradskih zastupnika. (Hina)

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene