Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori: Drugi krug

U prvom krugu izabrani gradonačelnici Čakovca, Virovitice i Velike Gorice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom krugu lokalnih izbora s natpolovičnom većinom izabrani su gradonačelnici Čakovca, Virovitice i Velike Gorice, dok će se u svim ostalim većim gradovima čelni ljudi birati u drugom krugu.

U Čakovcu je u prvom krugu izabran Stjepan Kovač (SDP, HNS, HSS, HSU, MDS), u Virovitici Ivica Kirin (HDZ, HSS, HSLS, HSP AS), a u Velikoj Gorici Dražen Barišić (HDZ, HSS, HSP AS, DC, BUZ, ZS, HČSP).

Zagreb će gradonačelnika izabrati u drugom krugu između Milana Bandića (nezavisni) i Rajka Ostojića (SDP, HNS, HSU, ZS, Zeleni, Zeleni zajedno), a u Splitu u drugi krug idu Ivo Baldasar (SPD, HNS, HSU) i Vjekoslav Ivanišević (HDZ, HSP AS, HČSP, HSLS, HDS, BUZ).

>> ZAGREB: Bandić i Ostojić u drugom krugu!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slab odaziv birača Obersnel: Rijeka i dalje diše lijevo! Slika nije dostupna Izbori za gradsko vijeće Vukavara Vukovarski SDP: Moguće da ne dođe do formiranja Gradskog vijeća

U Rijeci u drugom krugu će snage odmjeriti Vojko Obersnel (SDP, HNS, HSU, IDS, ARS, SDA Hrvatske, SDSS) i Hrvoje Burić (HDZ, HSS, HSP AS), te u Osijeku Krešimir Bubalo (HDSSB, Zeleni HR) i Ivan Vrkić (nezavisni).

>> RIJEKA: Ipak se ide u drugi krug

U Varaždinu u drugi krug idu Goran Habuš (HNS, SDP, HSU, HSLS) i Marijan Cingula (nezavisni), u Krapini Zoran Gregurović (HDZ, ZDS, HSLS, A-HSS) i Željko Pavić (SDP, HSU), te u Sisku Dinko Pintarić (HDZ, HSP AS, HSS, HSLS, SP, BUZ) i Kristina Ikić Baniček (SDP, HNS, HSU).

>> Plavi orkestar otvara Proljetni fest u Varaždinu

U Karlovcu će se sučeliti Damir Jelić (HDZ, HSS, HSP AS, HSLS) i Josip Benčić (SDP, HNS, HSU, ZS), u Koprivnici Vesna Želježnjak (SDP, HNS, HSU, HSLS) i Ernest Forjan (HDZ, HSS), te u Bjelovaru Antun Korušec (ABB, HDSS, HNS, HSU) i Marijan Coner (HDZ, HSP AS, BUZ, SU).

>> Karlovac: Na odjelu patologije već 19 dana leži tijelo koje nitko nije preuzeo

U Gospiću u drugi krug idu Petar Krmpotić (HDZ, HSS, HSP AS, HSU) i Karlo Starčević (nezavisni), u Požegi Zdravko Ronko (SDP, HSU, HNS) i Vedran Neferović (HDZ, HSP AS), te u Slavonskom Brodu Mirko Duspara (nezavisni) i Dragan Jelić (HDZ, HSP AS, HSLS).

U Puli će se za mjesto gradonačelnika boriti Boris Miletić (IDS, HNS, Zeleni) i Peđa Grbin (SDP, HSU, SDSS, HSLS, SDA Hrvatske), u Zadru Božidar Kalmeta (HDZ, HSP AS, HSU, A-HSS, HČSP) i Ivo Bilić (SDP, HNS, DSU, HSLS, Zeleni), te u Šibeniku Željko Burić (HDZ, HSP AS, HSS, HČSP) i Ante Županović (SDP, HNS, HSLS).

>> Pula: Uhićen osumnjičenik za hladnokrvno ubojstvo muškarca

Drugi krug izbora održat će se i u Vukovaru, gdje će se sučeliti Željko Sabo (SDP, HSU, Zelena lista) i Ivan Penava (HDZ, HSP AS, HSLS, DC, BUZ), te u Dubrovniku gdje će se boriti Andro Vlahušić (HNS, HSS, SHUS) i Teo Andrić (HDZ, HSP AS, HSLS). (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene