Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O uhićenju Boljkovca

Kosor: Čudi me reakcija Mesića, Karamarko mu je bio najbolji suradnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor začudila se reakcijom bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o uhićenju Josipa Boljkovca.

'Čudi me reakcija bivšeg predsjednika obzirom da je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko bio njegov najbolji suradnik tijekom njegove predsjedničke karijere i kampanje', rekla je Kosor i dodala kako joj nije jasno  Mesićevo diskvalificiranje Karamarka.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Slika nije dostupna Na meniju bakalar Bivši premijeri na ručku s Milanovićem: 'Politika se ne vodi srcem, nego glavom'

Dodala je kako rad policije i državnog odvjetništva treba biti neovisno i treba ga podržati, bez obzira koliko se nekima sviđali slučajevi u izbornoj godini. 'Ratni zločin ne zastarijeva i tako smo se odredili na tragu svih međunarodnih dokumenata', istakla je i rekla kako ne može komentirati uhićenje Josipa Boljkovca.

Poručila je kako Vlada RH slijedi naputke europskog parlamenta kojem je otkrivanje komunističkih zločina važno. 'Svjedočili smo vremenima kada zločine nakon 2. svjetskog rata nismo smjeli ni spomenuti, sada su se ipak stvari promijenile', zaključila je Kosor.  

Josip Boljkovac uhićen je jutros u 07:00 sati u okolici Duge Rese, pod sumnjom da je po zapovjednoj odgovornosti počinio ratne zločine u svibnju 1945. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene