Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije iznenađen

Mesić šokiran uhićenjem Boljkovca: Za sve optužuje Karamarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Stjepan Mesić komentirao je uhićenje Josipa Boljkovca.

'Vijest o uhićenju Josipa Boljkovca, hrvatskog domoljuba, dokazanog antifašiste i prvog ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske nije me pretjerano iznenadila, jer je aktualni ministar unutarnjih poslova u više navrata davao izjave koje nisu ostavljale prostora sumnji u kojem će se smjeru kretati njegove aktivnosti', rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Slika nije dostupna O uhićenju Boljkovca Kosor: Čudi me reakcija Mesića, Karamarko mu je bio najbolji suradnik

Dodao je da ga je ta informacija ipak u neku ruku šokirala, jer pokazuje do koje su mjere spremne ići snage koje nameću obračun s antifašistima pod krinkom razjašnjavanja onoga što zovu komunističkim zločinima.

Karamarko imao ploču s ustaškim terorističkim skupinama

'Ne znam, naravno, s kojim i kakvim podacima raspolaže policija, pa o tome ne mogu ni suditi. No, teško se oteti dojmu o, u najmanju ruku, dvojbenoj objektivnosti njezinog prvog čovjeka u svjetlu njegove poznate izjave da ga vrijeđa ako mu se kaže da je antifašista i manje poznate činjenice da je u njegovo vrijeme u zgradi Ministarstva uklonjena ploča s imenima poginulih u borbama s tzv. križarima, ustaškim terorističkim skupinama, nakon Drugog svjetskog rata', dodao je Mesić.

Naglasio je kako je uvijek zagovarao stvaranje pravne države i borio se za njezino djelovanje. Mesić je dodao kako se boji da je ovdje manje na djelu država, a više vladajuća stranka koja gotovo očajničkim potezima nastoji skrenuti pozornost javnosti s kriminalnih afera koje je potresaju.

'Na pragu ulaska u Europsku uniju Hrvatska bi morala biti dovoljno zrela i jaka da, s jedne strane, beziznimno osigura privođenje pravdi svakog tko je ikada počinio ratni zločin, ali i da se najenergičnije odupre svim pokušajima da se kroz odgovornost za ratne zločine provode obračuni s ljudima koji su po bilo kojem kriteriju nepoćudni aktualnoj vlasti', stoji na kraju priopćenja bivšeg predsjednika RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene