Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je svoju novogodišnju poruku Hrvatskoj.


U svojoj se novogodišnjoj poruci predsjednik Ivo Josipović prisjetio godine koja je na izmaku te je opisao kao godinu neizvjesnosti i pesimizma. Sve je pozvao na jačanje kulture dijaloga i javne polemike na svim područjima. Godina koja je pred nama, poručio je predsjednik, godina je velikih iskušenja, ali mora biti i godina oporavka.

Vezani članci Ivo Josipović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) "Predsjednica Republike, vidjeli smo više puta, prekrasno pjeva! Mogla bi pokazati i pijanističke vještine, evo, da je podsjetim..." Ivo Josipović (Foto: Dnevnik.hr) Josipović nakon kritika upućenih Grabar-Kitarović: ''Volio bih da me Predsjednica tuži, to bi bio zanimljiv postupak''

'Stara godina bila je godina u kojoj su se mnogi naši građani suočili s bijedom. Izgubili su posao, ostali bez plaće ili im je ona bila tako mala da nisu pogli podmirivati ni osnovne potrebe svoje obitelji', kazao je predsjednik.

>> Odnosi Hrvatske i Srbije poput igre mačke i miša

'Nova godina treba biti ta u kojoj će pravo na rad i pravednu plaću imati puno više ljudi, no što to ima danas. Korupcija, nepotizam, jalovi spinovi moraju napustiti politiku i društvo kao cjelinu. U protekloj su se godini otvorila mnoga važna društvena pitanja, od odlučne borbe protiv korupcije, pitanja kolektivnog pregovaranja i socijalnog partnerstva, do reforme znanosti i obrazovanja, uključivši i pitajne zdravstvenog odgoja. Ne smijemo zazirati od rasprava, dijaloga pa i javne konfrontacije. Sve više i u naše društvo ulazi kultura javne polemike i dijaloga. Potaknimo rasprave, razmjenu, sučeljavanje ideja i slobodu medija, savjesti i vjere', poručio je Josipović.

'Zato Vam, uz sve lijepo što želim našoj domovini Hrvatskoj i vama kao njenim građankama i građanima, želim i ostvarenje snova i želja koje svi imamo kao ljudska bića, želim vama i vašim obiteljima sreću, pregršt ljubavi i prijateljstva, želim da nam svima 2013. bude godina uspjeha i zadovoljstva', rekao je predsjednik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook