Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novogodišnja poruka

'Korupcija, nepotizam i jalovi spinovi moraju napustiti politiku i društvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je svoju novogodišnju poruku Hrvatskoj.

U svojoj se novogodišnjoj poruci predsjednik Ivo Josipović prisjetio godine koja je na izmaku te je opisao kao godinu neizvjesnosti i pesimizma. Sve je pozvao na jačanje kulture dijaloga i javne polemike na svim područjima. Godina koja je pred nama, poručio je predsjednik, godina je velikih iskušenja, ali mora biti i godina oporavka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

'Stara godina bila je godina u kojoj su se mnogi naši građani suočili s bijedom. Izgubili su posao, ostali bez plaće ili im je ona bila tako mala da nisu pogli podmirivati ni osnovne potrebe svoje obitelji', kazao je predsjednik.

>> Odnosi Hrvatske i Srbije poput igre mačke i miša

'Nova godina treba biti ta u kojoj će pravo na rad i pravednu plaću imati puno više ljudi, no što to ima danas. Korupcija, nepotizam, jalovi spinovi moraju napustiti politiku i društvo kao cjelinu. U protekloj su se godini otvorila mnoga važna društvena pitanja, od odlučne borbe protiv korupcije, pitanja kolektivnog pregovaranja i socijalnog partnerstva, do reforme znanosti i obrazovanja, uključivši i pitajne zdravstvenog odgoja. Ne smijemo zazirati od rasprava, dijaloga pa i javne konfrontacije. Sve više i u naše društvo ulazi kultura javne polemike i dijaloga. Potaknimo rasprave, razmjenu, sučeljavanje ideja i slobodu medija, savjesti i vjere', poručio je Josipović.

'Zato Vam, uz sve lijepo što želim našoj domovini Hrvatskoj i vama kao njenim građankama i građanima, želim i ostvarenje snova i želja koje svi imamo kao ljudska bića, želim vama i vašim obiteljima sreću, pregršt ljubavi i prijateljstva, želim da nam svima 2013. bude godina uspjeha i zadovoljstva', rekao je predsjednik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene