Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ured državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji sazvao je konstituirajuću sjednicu novog saziva osječkoga Gradskog vijeća za četvrtak, 27. prosinca.


U odluci predstojnika Ureda Marka Barišina navodi se kako će se na dnevnom redu konstituirajuće sjednice, uz izbor predsjednika Gradskog vijeća, izabrati Mandatno povjerenstvo, Odbor za izbor i imenovanja te obaviti prisega vijećnika.

Vezani članci Petar Pripuz Pripuzova tvrtka poručila Tomaševiću da prestanu s izjavama o netransparentnom poslovanju: ''Spremni smo na raskid važećih ugovora. Ako to ne želite..." Mislav Bago i Jelena Pavičić Vukičević Što čeka Tomaševića kad preuzme ključeve grada? Pavičić Vukičević poručuje: "Nema nagaznih mina"

Na prijevremenim izborima za osječko Gradsko vijeće, koji su 25. studenoga održani istodobno s parlamentarnima, od 25 vijećnika u tom tijelu, HSP i HDSSB osvojili su po sedam mandata, SDP šest, HDZ četiri, a HNS jedan mandat.

Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora u Osijeku donijela je 25. listopada Vlada nakon što je Upravni sud potvrdio njezinu odluku o raspuštanju bivšeg saziva Gradskog vijeća, donesenu 12. listopada.

Vlada je raspustila osječko Gradsko vijeće zbog učestalog težeg kršenja zakona i propisa, vezano uz izbor zamjenskih vijećnika i članova Gradskog poglavarstva, a za Vladinu povjerenicu u Osijeku imenovana je Danijela Lovoković.

U odnosu na prethodni saziv Gradskoga vijeća, u novom sazivu nema vijećnika HSLS-a, HSS-a i HSU-a.