Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najavio je kako njegova zemlja neće odustati od zahtjeva za vraćanje bivše dječje bolnice u Cavtatu te da će s tim u vezi intervenirati i kod predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera.


Kako u srijedu prenose sarajevski dnevni listovi, Komšić je ovo izjavio tijekom posjeta Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu (KCUS), kada su ga direktor Faris Gavrankapetanović i njegovi suradnici informirali o neuspjelim nastojanjima da rješe pitanje vlasništva nad bivšom bolnicom "Nemanja Vlatković", koja je sada potpuno devastirana.

Vezani članci Koronavirus u BiH Postupno se smiruje zaraza, ali imaju velik broj umrlih: U BiH gotovo tisuću novozaraženih Granični policajac u BiH Pet Afganistanaca uhićeno u BiH u zajedničkoj akciji s hrvatskom policijom, sumnja se da su krijumčarili migrante

"Ovo je samo dio pitanja koja se tiču rješavanja imovinsko-pravnih odnosa između Hrvatske i BiH. Nadam se da ću ubrzo vidjeti hrvatskog premijera Ivu Sanadera i zamoliti ga za osobni angažman baš u pitanju bolnice u Cavtatu", izjavio je Komšić.

Uprava KCUS-a smatra se zakonitim vlasnikom zemljišta i objekata na iznimno atraktivnom području uz samu obalu mora u Cavtatu.

Zbog nagomilanih gubitaka i dugovanja prema zaposlenicima prinudni upravitelj zatražio je prodaju objekata i zemljišta što je Trgovački sud u Dubrovniku i odobrio.

Bivša dječja bolnica prodana je poduzeću Konel iz Cavtata, čiji je vlasnik Antun Kralj nedavno pritvoren pod sumnjom za iznudu koju je počinio nad Goranom Štrokom, nudeći mu posredovanje pri ubrzanom izdavanju potrebnih dozvola za rad hotela "Bellevue" u Dubrovniku.