Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolone štediša ispred banAKA

Građane iz Sberbanka u Puli izbacila - policija: "Samo smo htjeli novac koji smo zaradili i na koji imamo pravo. Sramota"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolone štediša Sberbanka stvaraju se dijem Hrvatske nakon objave da banka ide u sanaciju. HNB je nakon upozorenja Europske središnje banke da prijeti bankrot te ruske banke na dva dana ograničio podizanje novca. Odluka HNB-a bila je spriječiti stampedo i krah banke, jer je u četvrtak i petak podignuta velika količina novca iz banke. Unatoč tome dogodio se incident u poslovnici u Puli gdje je građane iz banke izbacivala policija.

Gužve su danas bile i ispred poslovnice u Puli, a čitatelj nam je javio kako su banku danas zatvorili tri sata ranije nego inače. Naime, radno vrijeme poslovnice je do 18 sati, ali danas su je zatvorili u 15, no dio građana nije htio otići. Među njima je i naš čitatelj koji je satima čekao u redu i nije mu bilo prihvatljivo ranije zatvaranje poslovnice uz objašnjenje da su djelatnici umorni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Dvadesetak građana odbilo je otići bez svog novca, a djelatnici banke pozvali su policiju koja ih je potom izbacila iz poslovnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIOPĆENJE U 1 SAT UJUTRO Sberbanku određen dvodnevni moratorij, građani će moći podizati samo limitirani iznos: "Banka propada ili će vjerojatno propasti"

"Rekli su nam da su zaposlenici umorni pa sam ja rekao policajcu da mi nismo umorni čekati ovdje po pet sati. To je naš novac imamo pravo na njega. Nakon što smo se pobunili su zalijepili da rade do 15 sati iako na službenom radnom vremenu piše da rade do 18. Zvali su nam policiju jer smo samo htjeli novac koji smo mi zaradili i na kojeg imamo pravo. Sramota", kazao je čitatelj DNEVNIK.hr-a.

Iz istarske policije odgovorili su nam da su oko 15:05 zaprimili dojavu da se u banci na Giardinima nalaze građani koji ne žele napustiti banku nakon završetka radnog vremena.

"Dolaskom policije, građani su se razišli te nije bilo potrebe za daljnjim policijskim postupanjem", kazali su nam.

Neslužbeno doznajemo kako zbog navale zabrinutih građana poslovnice Sberbanka ostaju bez gotovine, a nedostaje i djelatnika s obzirom na količinu posla.

Pročitajte i ovo Novac što će biti s novcem? Uvođenje osobnih sankcija Rusiji: Ekonomski stručnjak objašnjava možete li doista prestati plaćati kredit ruskoj banci

U utorak odluka o budućnosti banke

Iz Središnje banke poručuju od srijede ide normalno poslovanje, a u utorak će Središnja banka donijeti odluku o budućnosti Sberbanka.

"Dakle u razdoblju moratorija donešena je odluka kako i građani ali i pravne osobe u ova dva dana mogu podizati ovac kroz različite kanale Sberbanka do ukupnog iznosa 7280 kuna. Radi se o prosječnoj plaći koju izračunava DZZS konkretno za mjesec prosinac. To će biti moguće podići kroz nekolio različitih kanala koje Sberbank ima", kazao je Roman Šubić, viceguverner HNB-a za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon sjednice vlade Ministar objasnio zašto je uveden moratorij ruske banke: "Za 48 sati imamo dvije mogućnosti..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIOPĆENJE U 1 SAT UJUTRO Sberbanku određen dvodnevni moratorij, građani će moći podizati samo limitirani iznos: "Banka propada ili će vjerojatno propasti"

"Ovaj moratorij je zapravo na određeni način jedno administrativno čuvanje imovine da ne bi ta panika prouzročila zapravo stvarne razloge da banka mora propasti", kaže Marija Hrebac iz Hrvatske agencije za osiguranje depozita.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene