Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolinda o Josipoviću i Joviću

'Skandalozno je da predsjednik Josipović sada zahvaljuje Joviću na njegovim uslugama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas kako donedavni glavni analitičar predsjednika Ive Josipovića, Dejan Jović, nije bio njezin izbor za mjesto vanjskog konzultanta dok je bila ministrica vanjskih poslova te je s njim prekinula ugovor.

Dodala je kako ga je naslijedila od svog prethodnika Miomira Žužula, uz čiju je suglasnost Jovića kao vanjskog konzultanta zaposlilo hrvatsko Veleposlanstvo u Londonu.

Pročitajte i ovo Ivo Josipović Uoči generalne probe Nepredviđene situacije ponekad se događaju i na inauguracijama: ''Nije bilo nikakve zle namjere'' Slika nije dostupna PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI Pobijedio je na izborima, ali na Pantovčak neće tako brzo: Kada će Zoran Milanović preuzeti dužnost?

"Što se tiče detalja, iskreno ne sjećam se. Samo znam da sam taj ugovor htjela raskinuti", odgovorila je upitana je li raskid ugovora tražila ona ili je do toga došlo na Jovićev zahtijev.

Grabar Kitarović kaže kako nije moguće da predsjednik Josipović i ranije nije znao za Jovićeve stavove, ali ga nije smijenio zbog toga već zbog vlastite predsjedničke kampanje.

HDZ demantira Josipovića: Jović nikad nije bio savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović

"Skandalozno je da predsjednik Josipović sada zahvaljuje Joviću na njegovim uslugama, ne zbog njegovih stavova koji idu direktno protiv temelja ove države već zbog svoje vlastite kampanje. Kad je shvatio da mu to može odnijeti glasove u kampanji onda je donio tu odluku", ocijenila je Grabar Kitarović, koja je danas u središtu Zagreba prisustvovala obilježavanju Dana ružičaste vrpce.

Jović je, rekla je Grabar Kitarović, i ranije svoje stavove javno izražavao. "Podržavao je i bio apologet Milloševićeve politike. Čak je negirao i genocid u Srebrenici. Netko tko je glavni savjetnik i analitičar mora se s predsjednikom konzultirati o svemu pa mišljenja koje je iznosio ne mogu biti nepoznata predsjedniku Josipoviću", rekla je Grabar Kitarović.

Upitala je i može li u Uredu predsjednika raditi netko tko iznosi stavove koji negiraju hrvatsku državu, žrtve koje su hrvatski narod i branitelji dali te desetine tisuća ljudi koji su poginuli u Domovinskom ratu?

Predsjednik Josipović, podsjetimo, razriješio je Jovića, ocjenjujući štetnom i pogrešnom njegovu tvrdnju da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio neliberalan i antidemokratski.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene