Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolinda raskinula ugovor?

HDZ demantira Josipovića: Jović nikad nije bio savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz izbornog stožera HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović oštro su demantirali današnje navode Ive Josipovića vezano za njegova bivšeg savjetnika Dejana Jovića, istaknuvši kako Jović nikada nije bio savjetnik Grabar-Kitarović dok je bila ministrice vanjskih poslova i europskih integracija.

"Dejan Jović nikada nije bio ni savjetnik, a kamoli glavni analitičar Kolinde Grabar-Kitarović dok je obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova i europskih integracija", priopćeno je poslijepodne iz HDZ-ovog izbornog stožera za izbor predsjednika Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

HDZ ističe kako je Dejan Jović bio vanjski konzultant, s kojim je ugovor bio potpisao tadašnji hrvatski veleposlanik u Londonu, uz suglasnost prethodnog ministra.

A taj je ugovor raskinula upravo Kolinda Grabar-Kitarović, dodaje se u priopćenju.

Josipović: 'Jović je bio i savjetnik HDZ-ovaca - Kolinde Grabar Kitarović i Miomira Žužula'

"Uostalom, te se dvije pozicije Dejana Jovića nipošto ne mogu uspoređivati, kao što to čini aktualni predsjednik Republike i SDP-ov predsjednički kandidat kako bi pokušao skrenuti pozornost javnosti s vlastite odgovornosti", navodi Miro Kovač, čelnik izbornog stožera HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

Predsjednik Republike Ivo Josipović - odgovarajući na optužbe predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako je njegov bivši glavni analitičar Dejan Jović "protiv hrvatske neovisnosti", te da Josipović i Jović "imaju istu ideologiju" - izjavio da je Jović svojedobno savjetovao i HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović i HDZ-ova ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

Karamarko je danas u Gospiću rekao kako bi se Josipović trebao ispričati građanima zbog Jovićeva izbora za svojega glavnog analitičara, jer "jako dobro zna da je Jović protivnik hrvatske neovisnosti, da je nekoliko puta istupao s tih pozicija, podržavajući čak i Miloševića", te je optužio Josipovića da ima "isti politički pogled prema Hrvatskoj". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene