Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Započelo podizanje

Novi dizajn za ambiciozan plan Vlade: Provjerili smo koje su prednosti poboljšanog portala e-Građani, na kojem su radili i stručnjaci s Harvarda

Aktualno Galerija Portal e-Građani - 1 Portal e-Građani - 1 Foto: DNEVNIK.hr Portal e-Građani - 2 Portal e-Građani - 2 Foto: DNEVNIK.hr Portal e-Građani - 3 Portal e-Građani - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Portal e-Građani - 4 Galerija 1/4 >>
Započelo je podizanje redizajniranog portala e-Građani, na čijem su novom dizajnu domaćim stručnjacima pomagale i kolege s američkog sveučilišta Harvard. Isprobali smo kako izgleda korištenje novog pojednostavljenog sustava i provjerili koje su mu prednosti u odnosu na staru verziju.

Sustav e-Građani već sedmu godinu omogućuje nam da dio papirologije, umjesto čekanja u redovima, obavimo digitalno. Prednosti te platforme prepoznalo je ipak milijun i 200 tisuća građana.

Novi redizajn, koji je predstavljen u ponedjeljak, trebao bi omogućiti jednostavnije korištenje i s njime država ima ambiciozan plan: u tri godine udvostručiti broj korisnika.

Izgled portala nije se grafički puno promijenio, no pojednostavljeno je pretraživanje kategorija. Najvažnija je promjena da odsad više niste ograničeni samo na osobno računalo. Sve potrebne dokumente možete zatražiti i preko mobitela ili tableta.

Ovaj je redizajn prvi opipljiv rezultat Vladina startup tima u koji je dosad utrošeno 800 tisuća kuna. Naglašavaju promjenu u korisničkom pretincu koja građaninu omogućuje "da sada kreira svoj digitalni šalter, da u svoju grupu najčešće korištenih prečica stavi sve ono što mu je potrebno", rekla je Iva Vukov, članica tima koji je redizajnirao e-Građani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaže da je sigurna VIDEO Jelena Pavičić Vukičević objavila kako izgleda vožnja u jednoj od najskupljih žičara koja još čeka dozvolu

Pročitajte i ovo Bolnica - 1 Od danas i na Rebru Berošev koncept organizacije pred kolapsom: COVID pacijenti pune bolnice, a hladni pogoni usporavaju. No stručnjak iz Dubrave ima dobru vijest

Povratne informacije korisnika, tvrde, ugradit će u nova unapređenja sustava, a veliku razliku već sad primijetit će podjednako roditelji i poslovni korisnici.

"Sustav automatski prepoznaje da ste vi ili majka ili otac maloljetnog djeteta i nudi vam mogućnost da onda iz svog profila iskoristite bilo kakve potvrde. Korištenjem svoje osobne vjerodajnice ćete moći zapravo i koristiti poslovne usluge te zastupati poslovne subjekte na koje imate pravo", rekla je Vukov.

Uvođenje novih funkcija za ukupno 87 usluga potrajat će do idućeg ponedjeljka, zbog čega je najavljena mogućnost manjih poteškoća u korištenju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene