Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klub zastupnika SDP-a u Saboru odlučuje danas o pokretanju opoziva ministra financija Zdravka Marića te istražnom povjerenstvu za Agrokor. Sjednica Kluba počinje u 15 sati.


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je da će SDP pokrenuti u Saboru opoziv ministra financija Zdravka Marića ukoliko on sam ne odstupi.

Vezani članci Goran Roić Ravnatelj Klaićeve kaže da bi se kriza s lijekovima mogla odraziti na najosjetljivijima: "Ako bi opskrba bila neredovita, vrlo brzo bismo došli u nepriliku. Radi se o danima ili tjednima" Ljekarna, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ravnatelj dubrovačke bolnice: "Zaliha lijekova imamo do kraja listopada", Veledrogerije: "Ovo što nam je ponuđeno je puno premalo"

"Ministar financija koji u ovom osjetljivom trenutku, u kojem hrvatski gospodarski sustav trpi ogromne financijske posljedice, ne može obavljati posao već se izuzima od odlučivanja ne može biti ministar", kazao je Bernardić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a u subotu.

Podsjetimo, ministar Marić izuzeo se od odlučivanja o Agrokoru budući da je do 2015. bio zaposlenik koncerna, no oporba mu zamjera i druge stvari poput toga da je šutio o dugu kompanije. 

Bernardić je također najavio da će tražiti osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

"Očito je postojao paralelni sustav financiranja, s kojim su bili upoznati mnogi, a koji je omogućavao radnje koje nisu dopuštene van nadzora regulatornih tijela. Želimo istražiti što se sve događalo u Agrokoru", poručio je Bernardić.

Na dnevnom redu Klub zastupnika SDP-a bit će i zahtjev DORH-a za novim skidanjem imuniteta Tomislavu Sauchi o kojem se prvo treba očitovati Mandatno-imunitetno povjerenstvo. DORH je zatražio i zatvorenu sjednicu MIP-a što je Sauchina odvjetnica, Ivana Saucha, danas ocijenila šokantnim.