Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klub zastupnika SDP-a u Saboru odlučuje danas o pokretanju opoziva ministra financija Zdravka Marića te istražnom povjerenstvu za Agrokor. Sjednica Kluba počinje u 15 sati.


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je da će SDP pokrenuti u Saboru opoziv ministra financija Zdravka Marića ukoliko on sam ne odstupi.

Vezani članci Slika nije dostupna ''Ministar Marić dolazi iz sustava Agrokora, morao je biti upoznat sa situacijom ondje'' Slika nije dostupna Hoće li SDP tražiti ostavku ministra Zdravka Marića?

"Ministar financija koji u ovom osjetljivom trenutku, u kojem hrvatski gospodarski sustav trpi ogromne financijske posljedice, ne može obavljati posao već se izuzima od odlučivanja ne može biti ministar", kazao je Bernardić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a u subotu.

Podsjetimo, ministar Marić izuzeo se od odlučivanja o Agrokoru budući da je do 2015. bio zaposlenik koncerna, no oporba mu zamjera i druge stvari poput toga da je šutio o dugu kompanije. 

Bernardić je također najavio da će tražiti osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

"Očito je postojao paralelni sustav financiranja, s kojim su bili upoznati mnogi, a koji je omogućavao radnje koje nisu dopuštene van nadzora regulatornih tijela. Želimo istražiti što se sve događalo u Agrokoru", poručio je Bernardić.

Na dnevnom redu Klub zastupnika SDP-a bit će i zahtjev DORH-a za novim skidanjem imuniteta Tomislavu Sauchi o kojem se prvo treba očitovati Mandatno-imunitetno povjerenstvo. DORH je zatražio i zatvorenu sjednicu MIP-a što je Sauchina odvjetnica, Ivana Saucha, danas ocijenila šokantnim.