Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA SJEDNICI HZZO-a

Klinici "Fran Mihaljević" 1,5 milijuna kuna mjesečno za borbu protiv epidemije gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon održane 35. sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o značajnom povećanju mjesečnih sredstava koja će se isplaćivati klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Klinici za infektivne bolesti  „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu prema uputi Ministarstva zdravstva utvrđen je novi povećani mjesečni iznos sredstava za Nacionalni respiratorni adultni ECMO centar u vrijednosti 1.500.000 kuna. 

Pročitajte i ovo Ilustracija BLAGAJNE POLITIČKIH STRANAKA Na čijem računu leže milijuni, a tko broji tek stotine eura? "Iz groba nas vuče za noge" Epidemija gripe (Foto: Vijesti u 14h) - 2 Broj žrtava raste Epidemija gripe u punom zamahu: U sisačkoj bolnici umrlo desetero pacijenata

Značajno je to povećanje, s obzirom da je do sada taj iznos iznosio 375.000 kuna mjesečno

Povećanje iznosa odnosit će se samo na period od 1. siječnja 2019. do 31. ožujka 2019., a sve zbog trenutne epidemije gripe koja odnosi sve više i više života. Zbog specifične situacije zahtijeva se i posebna pripravnost osoblja. 

Nacionalni respiratorni adultni ECMO centar zadužen je za organizaciju stalne pripravnosti, odnosno 24-satne stručne službe koja sudjeluje u transportu pacijenata iz drugih bolnica u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju HZZO-a. 

Podsjetimo, trenutno je broj umrlih od gripe ove sezone nadmašio brojku umrlih od cijele prošle godine, a očekuje se još minimalno dva mjeseca povećanog broja oboljelih od gripe. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene