Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški izišao je iz kuće u Zaprešiću, izjavio je u utorak predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm optuživši ministra branitelja Predraga Matića da je prije Uskrsa protiv Glogoškog namjerno pokrenuo hajku.


"Ministar branitelja Predrag Matić jednostrano je prije Uskrsa raskinuo sporazum o suradnji u programu liječenja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine kako bi stopostotnim invalidima Domovinskog rata zagorčao Uskrs, a hrvatski branitelji i narod opet su izišli u susret braniteljima te smo riješili smještaj za Glogoškog", rekao je Klemm.

Vezani članci Slika nije dostupna NA SAMOM KRAJU SASTANKA atmosfera dovedena do usijanja - 'Ogradite se od barbara i terorista' Slika nije dostupna Matić: Izložen sam tolikim prijetnjama jer provodim hrvatske zakone, a zamislite što bi bilo da idem razotkriti lažne invalide?!

Budući da je Glogoški tijekom prosvjeda dva puta imao upalu pluća i četiri puta završio u bolnici na infuziji, Klemm je upitao je li veća šteta što se Glogoški koristio kućom ili je trebao umrijeti.

Glogoški za pet dana mora iseliti iz kuće u Zaprešiću!

Dok je Glogoški boravio u kući u Zaprešiću, nije došao nijedan drugi zahtjev stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine za njezino korištenje, istaknuo je Klemm.

Optužio je ministra Matića da je namjerno prije Uskrsa pripremio hajku na Glogoškog i njegovu obitelj. "Ministar Matić i njegov kolegij u srijedu su donijeli odluku da obavijeste novinare te pokrenuli hajku protiv Glogoškog. Sram ga može biti. Sve što je Matić napravio napravio je smišljeno jer se od početka znalo gdje Glogoški boravi", ustvrdio je.

Predsjednik Udruge specijalne policije ocijenio je da se u cijelom slučaju od ministra Matića pokazao "mudrijim" njegov pomoćnik Bojan Glavašević, koji je izjavio da se Glogoškog neće nasilno deložirati iz kuće u Zaprešiću.

Po sporazumu koji je Ministarstvo branitelja raskinulo prije uskrsnih blagdana određeno je da kuća u Zaprešiću može služiti kao privremeni smještaj stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima prve skupine tijekom liječenja i pregleda u Zagrebu.

Mediji su krajem ožujka pisali da predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški ne spava u prosvjedničkom šatoru branitelja u Savskoj 66, nego u državnoj kući u Zaprešiću kojom se smiju koristiti samo ratni vojni invalidi koji u Zagreb dolaze na liječenje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook