"Gala klaun-vizita" organizirana je na onkološkim odjelima KBC Zagreb, Klinike za dječje bolesti Zagreb, KBC Rijeka, KBC Split i KBC Osijek.


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, klaunovi doktori i njihovi prijatelji glazbenici posjetili su danas mališane oboljele od malignih bolesti koja se liječe na onkološkim odjelima hrvatskih bolnica, kako bi im smijehom, glazbom i životnom radošću olakšali dugotrajan boravak u bolnici.

Vezani članci Gordana Buljan Flander Psihologinja o vršnjačkom nasilju: "Na svaki oblik nasilja treba reagirati odmah. Ono se dešava u svakoj školi" Na opasnom raskrižju postavljen znak Nakon objave na DNEVNIK.hr-u na opasno raskrižje postavili znak, a gradonačelnik zatražio uređenje pješačkog prijelaza

"Gala klaun-vizita" organizirana je na onkološkim odjelima KBC Zagreb, Klinike za dječje bolesti Zagreb, KBC Rijeka, KBC Split i KBC Osijek.

Posjet klaunovadoktora i njihovih prijatelja glazbenika, kojim žele ukazati na potrebe djece oboljele od malignih bolesti i njihovo pravo na sve ono što djetinjstvo u sebi sadrži - igru, smijeh, obitelj i prijatelje u bolničkom okruženju, organiziraju udruge Krijesnica i Crveni nosevi - klaunovidoktori.

Klaunovi crvenog nosa uveseljavaju bolesnu djecu

"Crveni nosevi" klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i dr.) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima kako bi se lakše nosili sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

Provedbom svojih programa klaunovidoktori su od listopada 2010. do prosinca 2013. ostvarili 462 posjeta zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Za svoj rad u bolnicama dobitnici su nagrade "Ponos Hrvatske" za humano djelo. U udruzi djeluje 13 klaunovadoktora koji redovno posjećuju bolnice u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, te povremeno u ostalim gradovima Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook