Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna organizacija

Klaunovi crvenog nosa uveseljavaju bolesnu djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klaunovi doktori, poznatiji kao Crveni nosevi nasmijavaju bolesnu djecu u 127 bolnica diljem Europe i na Novom Zelandu.

Sada su stigli i k nama i trenutačno uveseljavaju mališane na odjelu pedijatrije na Rebru, no planiraju osmijehe širiti u svim bolnicama gdje ima djece. U projekt su uključeni posebno educirani profesionalni glazbenici, glumci i drugi koji na jedan drugačiji način pomažu bolesnoj djeci da lakše prebrode razdoblje bolesti i odvojenosti od roditelja.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Nakon huškanja Plenković odgovorio Domovinskom pokretu: "Priopćenje im je briljantno, a logički slijed im je još briljantniji" Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima

'Krenulo je fantastično, krenulo je predivno, predivno je bolje od bolje od očekivanog u svakom slučaju. Jako smo zadovoljni odazivom i institucija i partnera i suradnika', kazao je jedan od klauna.

'Meni su crveni nosevi super. Klauni su veseli, a kad su oni veseli, vesela sam i ja!', kaže sedmogodišnja Iva Božić. Malčić pak smatra da crvene noseve doživljavamo pozitivno. 'Mislimo da se možemo nasmijati i onda kad smo tužni, da se možemo nasmijati i kad zapravo plačemo, mislimo da možemo biti sretni i ako baš nismo', kaže predstojnik klinike za pedijatriju dr. Ivan Malčić.

Nadamo se da će se ova vesela epidemija uskoro proširiti i na druge hrvatske bolnice kako bi sva bolesna djeca dobila priliku za veliki, iskreni, dječji osmijeh.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene