Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAVA U ZAGREBU

Dječji kirurg otkrio u kakvom je stanju stradali dječak te poručio: "Toliko je ozljeda da bi bilo strašno da stalno izvještavamo koliko djece dolazi"

Devetogodišnji dječak zbog petarde je ostao bez četiri prsta. O ovoj je temi reporter Vanja Margetić razgovarao s Ankom Antabakom, specijalistom dječje kirurgije.

Devetogodišnji dječak trajno je ostao bez četiri prsta nakon što mu je u ruci eksplodirala petarda te je unutar 12 sati operiran dva puta.

Anko Antabak, specijalist dječje kirurgije KBC-a Zagreb, o ovom je slučaju, kao i o opasnostima petardi, razgovarao s reporterom Dnevnika Nove TV Vanjom Margetićem. 

"Nasreću, dječak je dobro, ako se može reći da netko može biti dobro nakon tako teškog ozljeđivanja. On se nalazi na intenzivnom liječenju, što podrazumijeva i strujnu ventilaciju. Što se tiče kirurgije, s tim ćemo nastaviti u petak", rekao je Antabak i dodao da očekuje da će dječak iz bolnice biti pušten za 10 do 15 dana.

Pročitajte i ovo Marin Piletić PAKET POMOĆI Ministar Piletić za Dnevnik Nove TV: "Vlada će osigurati novac da ljudima bude čvrst krov nad glavom." Otkrio i kad stiže jednokratna pomoć

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "NISMO ODUSTALI OD PREGOVORA" Putin tvrdi da Rusija želi kraj rata u Ukrajini: "Naš cilj nije zavrtjeti kolo vojnog sukoba"

Zbog blagdanskog vremena, istaknuo je kirurg, sve više djece dolazi s ozljedama koje uzrokuju petarde.

"Toliko je ozljeda da bi bilo strašno da stalno izvještavamo javnost koliko djece dolazi u ovo vrijeme. Uglavnom se radi o lakšim ozljedama i opeklinama, ali treba znati da su djeca zbog toga pod stresom. Nakon toga znaju ponovo tražiti da spavaju s mamom u krevetu i počnu mokriti u krevet", rekao je Antabak.

Treba li djeci pokazivati fotografije ozljeda?

Zbog velikog broja ozljeda Antabak već neko vrijeme predlaže da se djeci pokazuju slike ozljeda koje su nastale zbog korištenja petardi.

"Ja se ovime bavim već više desetljeća i s Ministarstvom unutarnjih poslova provodio sam različite akcije, koje su sigurno polučile uspjehom. Jedno od pitanja koje se postavlja je treba li se djeci pokazivati strašne fotografije ozljeda", rekao je.

"Zasad smo dobili informaciju o jednoj anketi koja je provedena u osnovnim školama u kojoj su se djeca izjasnila da bi htjela vidjeti što se događa kada se nastrada zbog opeklina ili eksplozija", dodao je.

Pročitajte i ovo Slavlje dobitnika španjolske lutrije El Gordo ZNAK POČETKA BLAGDANA Podijelili 2,52 milijarde eura: Veliko slavlje zbog tradicionalne božićne lutrije

Pročitajte i ovo Ilustracija Završena istraga Horor u Rijeci: Starijeg muškarca držao kao roba - iznajmljivao njegov stan, uzimao mu plaću i potkradao ga

Na kraju razgovora u Dnevniku Nove TV Antabak je zaključio da i među roditeljima treba provesti anketu i provjeriti jesu li oni spremni na to da njihova djeca to vide.

"Zasad štitimo djecu i ne izlazimo s takvim fotografijama u javnost", rekao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene