Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"NISMO ODUSTALI OD PREGOVORA"

Putin tvrdi da Rusija želi kraj rata u Ukrajini: "Naš cilj nije zavrtjeti kolo vojnog sukoba"

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je rekao da Rusija želi kraj rata u Ukrajini i da svi oružani sukobi završavaju diplomatskim pregovorima.

"Naš cilj nije zavrtjeti kolo vojnog sukoba, već, naprotiv, okončati ovaj rat. Težit ćemo kraju toga [rata], i što prije, to bolje, naravno", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je dan nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio Bijelu kuću rekao novinarima da je više puta istaknuo da "zaoštravanje sukoba dovodi do neopravdanih gubitaka".

Rusija uporno tvrdi da je otvorena za pregovore, u što sumnjaju Ukrajina i njezin saveznik Sjedinjene Američke Države, koji smatraju da Moskva samo želi kupiti vrijeme nakon niza poraza i povlačenja u desetomjesečnom ratu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČEKA SE POTVRDA Borjana Krišto izabrana za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH, Komšić je bio protiv

Kremlj kaže da je Ukrajina ta koja odbija pregovarati, a Kijev pak da Rusija mora zaustaviti svoje napade i vratiti teritorij koji je zauzela.

"Svi oružani sukobi na ovaj ili onaj način završavaju nekom vrstom pregovora na diplomatskoj razini", kazao je Putin.

"Prije ili kasnije, sve stranke u stanju sukoba sjedaju za stol i postižu sporazum. Što ranije to spoznaju oni koji nam se protive, to bolje. Nikada nismo odustali od toga", dodao je Putin.

Pročitajte i ovo Slavlje dobitnika španjolske lutrije El Gordo ZNAK POČETKA BLAGDANA Podijelili 2,52 milijarde eura: Veliko slavlje zbog tradicionalne božićne lutrije

Ruski je predsjednik također umanjio značaj sustava protuzračne obrane Patriot, kojim je američki predsjednik Joe Biden pristao opskrbiti Ukrajinu, poručivši da će Rusija pronaći način da mu se suprotstavi.

Kazao je da je sustav "poprilično star" i ne radi poput ruskog sustava S-300.

"U redu, uzet ćemo to u obzir, a protuotrov će se uvijek pronaći", izjavio je Putin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene