Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineska tvrtka CRBC (China Road and Bridge Corporation) koja u Crnoj Gori gradi autocestu prema Srbiji, kao partnera je odabrala hrvatsku tvrtku Skladgradnju iz Splita s kojom je u utorak potpisala ugovor vrijedan 34.500.000 eura.


Predstavnici tvrtke Skladgradnja predvođene direktorom Slavenom Žužulom i Jozom Žužulom uz prisutnost kineskih investitora i hrvatske veleposlanice u Crnoj Gori Ivane Perić u Podgorici potpisali su ugovor za izvođenje radova.

Vezani članci Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Đukanović upozorio da Crnoj Gori prijeti projekt velike Srbije: "Protiv toga borit ćemo se svim sredstvima" Koronavirus Ova zemlja u našem susjedstvu bilježi najgori dan od početka epidemije: Preminuo gotovo jednak broj ljudi kao u cijelom prvom valu

Predmet ugovora je izvođenje radova na autocesti: Bar – Boljare, dionica: Smokovac- Uvac – Mateševo koja će povezati sjever i jug Crne Gore.

Ugovor vrijedan preko 34.500.000 eura obuhvaća izgradnju mostova, tunela te brojnih podvožnjaka, potpornih zidova i radova na trasi.

Slaven Žužul, direktor Skladgradnje, zadovoljan je poslom jer je splitska tvrtka odabrana među jakom konkurencijom.

“Prije svega želio bih zahvaliti tvrtki CRBC na odabiru i na ukazanom povjerenju. Raduje nas suradnja s velikom kineskom kompanijom i ovo je početak uspješne suradnje ne samo na ovom, nego i na budućim projektima tvrtke CRBC koja sa svojih 50.000 zaposlenika i poslovnom mrežom diljem svijeta ostvaruje velike rezultate. Početak radova očekuje se za mjesec dana. Imamo u planu zaposliti preko 200 djelatnika. Radovi na izgradnji prve dionice trajat će više od dvije godine“, prenose elektronički mediji u Crnoj Gori. (Hina)