Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poremećaj s uvozom

Kilogram limuna košta koliko i kilogram mesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove sezone limun u Hrvatsku ne stiže iz europskih, nego prekooceanskih zemalja, što je dovelo do drastičnih poskupljenja.

Tko god ovih dana kupuje na tržnici sigurno je ostao zatečen cijenom limuna. Kilogram stoji gotovo 30 kuna, koliko i kilogram svinjskog mesa! Problem je u uvozu - ove nam sezone limun ne stiže iz europskih, nego prekooceanskih zemalja, što je dovelo do drastičnih poskupljenja.

Hrvatski se limuni još zelene na stablima. I ne proizvodimo ih dovoljno. Većina stiže iz uvoza, kojem se ove sezone dogodio poremećaj.

Pročitajte i ovo Krave (Foto: Dnevnik.hr) - 1 proizvođači u čudu Umjesto janjetine s ličkih, jedemo onu s tuđih pašnjaka: Zašto domaći farmeri usred sezone nemaju kome prodati meso Slika nije dostupna Uvoz raste Kupci traže domaće, ali proizvodnja je sve manja: Hoće li pasti cijene mesa?

Za ovu antivirusnu bombu trebaju vam 3 sastojka!

'Najviše se uvozi iz zemalja kao što su Urugvaj, Argentina i Brazil. Tu su, naravno, veliki troškovi transporta, a nerijetko dolazi i do špekulacija na tržištu', pojašnjava Dražen Miloloža iz Hrvatske gospodarske komore.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene