Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sramotni incident

VIDEO Ni hrabri ni glasni: Mlatili su se na reliju, ali pogledajte kako su se ponašali nakon što im je odrezana kazna

Aktualno Galerija Katarina Nadia Požega, PU Karlovačka Katarina Nadia Požega, PU Karlovačka Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo, reporter Ivan Čorkalo, reporter Foto: DNEVNIK.hr Blaženka Lugar-Vladić, glasnogovornica Općinskog Suda u Karlovcu Blaženka Lugar-Vladić, glasnogovornica Općinskog Suda u Karlovcu Foto: DNEVNIK.hr Tučnjava na WRC reliju - 1 Tučnjava na WRC reliju - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Tučnjava na WRC reliju - 2 Galerija 1/8 >>
Trojicu prekršitelja koji su se potukli na utrci WRC-a u subotu u mjestu Drančulovići kod Ozlja karlovački Općinski sud osudio je nepravomoćno po žurnom postupku na novčanu kaznu od 760 eura svakome i zabranu prisustvovanju WRC-u u idućih godinu dana.

Zastrašujuća snimka s WRC-a. Umjesto odličnog natjecanja četiristo tisuća ljudi, koliko je u tri dana gledalo spektakl u Hrvatskoj, pamtit će i trojicu nasilnika. Razlozi tučnjave koji su se neslužbeno navodili - kako je u pitanju bila borba za bolju poziciju uz stazu, dobili su još bizarniji nastavak - pojavila se snimka prema kojoj se čini kako je tučnjava započela jer se pivo zakačeno na drvetu uz stazu počelo prolijevati na gledatelje.

To je pokrenulo lavinu agresije - a sve je umalo završilo tragedijom jer je jedan od zaštitara koji je sprječavao sukob jedva izvukao živu glavu.

Što god bio razlog, trojica aktera sramotne tučnjave na WRC-u na stazi kod Ozlja već su dobila nepravomoćnu kaznu za suludo ponašanje zabilježeno na snimci, koja je otišla i u svijet. Itekako je jasno da je tragedija izbjegnuta tek pukom srećom, doslovce tri sekunde dijelile su od katastrofe.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo dočekao ih je u ponedjeljak ujutro pred sudom.

Na stazi su bili agresivni, nasilni i glasni, nisu ustuknuli ni pred policijom, doveli su u opasnost živote natjecatelja, službenih osoba, kao i vlastite. Tragedija je izbjegnuta za točno tri sekunde. U ponedjeljak ujutro po izlasku sa suda ni hrabri ni glasni.

Nisu htjeli odgovarati na pitanja, objasniti razlog ovakvog ponašanja, a niti odgovoriti na pitanje je li im žao zbog svega. 

"Jučer su osobe uhićene i danas su u jutarnjim satima dovedene na nadležni općinski sud", izjavila je Katarina Nadia Požega iz PU karlovačke. Zaradili su prijavu zbog remećenja javnog reda i mira te kršenja Zakona o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima. Sud ih je proglasio krivim.

"Za prvi prekršaj osuđeni su na novčanu kaznu od 100 eura, a za drugi prekršaj za novčanu kaznu od 660 eura, što ukupno iznosi 760 eura, to su dužni uplatiti u proračun po pravomoćnosti presude", kazala je Blaženka Lugar-Vladić, glasnogovornica Općinskog Suda u Karlovcu. Prošli su lišo jer da je na snazi novi Zakon o javnom redu i miru, to bi bio minimum kazne koju bi dobili. Maksimalno čak četiri tisuće eura.

Pročitajte i ovo Regulacija prometa u Zagrebu zbog WRC-a - 3 Stanje na cestama Spektakl u Zagrebu tijekom dana izazvao kaos u prometu: Kako izbjeći gužve idućih dana?

"Šteta zbog ovih nemilih prizora odaslanih u svijet neusporedivo je veća od kazne koju će trojica muškaraca trebati platiti. Organizatori danas nisu htjeli pred kameru, još jučer su osudili incident poručivši da ovakvim osobama nije i ne smije biti mjesto na bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase", poručuje Čorkalo. I neće ih biti barem iduće godine jer im je uz novčanu kaznu izrečena zabrana dolaska na WRC utrku od godine dana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene