Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prenapuhana nije suša, već ministar'

Katastrofalne posljedice suše ne vidi jedino ministar poljoprivrede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suša ubire ljetinu diljem Hrvatske. Elementarnu nepogodu proglasila je danas i Zagrebačka županija. No, čini se da su katastrofalne posljedice suše vidljive svima osim ministru poljoprivrede.

Na baranjskom polju soje plod veličine riže, umjesto veličine graška. 'Tu bi bila šteta negdje oko 70 posto, ako gledate normalne prosječne godine. Uzrok je nedostatak vlage. Jer, evo na ovoj parceli, na ovom dijelu, nije pala kiša od sjetve, u 100 dana svega 15 litara', rekao je poljoprivrednik Tomislav Ranogajec.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Poljskoj Prosvjed eskalirao VIDEO Poljoprivrednici se sukobili s policijom: Bacali kamenje i bengalke, nastupio potpuni kaos Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

Sušu i njezine katastrofalne posljedice vide svi, osim ministra poljoprivrede. 'Ima štete svugdje da budemo načisto, ali za status elementarne nepogode ima samo na laganim pjeskovitim tlima. Sve ostalo drugo je pitanje agrotehnike', bio je izjavio ministar Petar Čobanković. Ova je soja uništena, a nije zasijana na pjeskovitom tlu. Primjenjene su i sve agrotehničke mjere.

Šišljagić: Prenapuhan je ministar

'Ja kriv nisam. Može doći tko god, stručno osoblje, neka pogleda parcelu, sve moje parcele', rekao je Tomislav. Ministrove ocjene da je šteta od suše prenapuhana razljutile su i osječko-baranjskoga župana.

'Prenapuhan je ministar, jer on je donosio metodologije procjene. Vjerojatno ni to ne zna da je metodologija donešena u njegovom Ministarstvu. I da po toj metodologiji koju je ministar Čobanković donio i potpisao se vrši procjena na terenu', rekao je Vladimir Šišljagić. Jedni napuhuju, drugi ispuhuju. S odštetom se politika igra kao s balonom od sapunice. Seljacima koji su pretrpjeli štetu takva igra nije zanimljiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene