Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poručujem Karamarku, Vidoševiću i Kalmeti koji ništa ne vide i ne čuju neka napuste svoje udobne fotelje i neka zajedno igraju kviz ''tko manje zna'', rekao je danas Željko Jovanović u Zadru.


Ministar Željko Jovanović na SDP-ovoj izbornoj konvenciji u Zadru je, komentirajući aferu u HAC-u, rekao kako je pravda očito spora, ali dostižna. 'Sve je ovo malo zakašnjelo. Znate da sam kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća ukazivao na ogromnu korupcijsku hobotnicu koja je narasla pod postupanjem Kalmetinog ministarstva i njegove desne ruke Livakovića kada je cijena gradnje narasla tri puta po kilometru ceste i kada su troškovi narasli 20 puta. Za te novce moglo se izgraditi tri puta više ceste. Predugo je trajalo i nadam se da će biti po onoj da je pravda spora, ali dostižna i da će oni koji su bili uključeni u tu blagodatnu korupcijsku klimu koju je stvorio Kalmeta u svom ministarstvu za to i odgovarati i da će i novci koji su pokradeni biti vraćeni u hrvatski proračun', rekao je Željko Jovanović.

Vezani članci Slika nije dostupna USKOK podigao optužnicu protiv Božidara Kalmete Slika nije dostupna Karamarko: Proširenje istrage na Kalmetu je u funkciji kampanje

>> VIDEO Rekao pa porekao, a drugi mu krivi

'Karamarko kaže da je HDZ doživio katarzu, a katarza je prošla kroz džepove građana. Karamarko je kao šef tajnih službi izgleda štitio pljačkaše da ih se ne otkrije, a ja poručujem Karamarku, Vidoševiću i Kalmeti koji ništa ne vide i ne čuju neka napuste svoje udobne fotelje i neka zajedno igraju kviz ''tko manje zna''', rekao je Jovanović dodajući da je korupcija u HAC-u krenula iz Zadra, a da Zadar nije zaslužio gradonačelnika kakav je Kalmeta.

Većina govornika uvjerena je da Zadru skoro slijede novi izbori, a saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin je rekao: ''Sinoć kad sam se vozio pored Remetinca vidio sam policajce i nadao sam se da nekog dovode, ali bit će to uskoro''.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook