Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po nalogu USKOK-a

POLITIČARI NA RAZGOVORU U POLICIJI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz dolazak u Sabor neki od političara odlazili su i do policije ili je ona posjećivala njih. Zbog sumnje u prijetnje oko kupovanja mandata, po nalogu USKOK-a policija je razgovarala s čak osmero političara. Glavni državni odvjetnik kaže razgovarat će sa svima s kojima bude potrebno.

Prvi se požalio na političke pritiske, no nakon toga Mirko Rašković medije izbjegava. Policija je, uz njega, kako doznajemo ispitala i SDSS-ove Milorada Pupovca, Vojislava Stanimirovića, Milu Horvata, ali i Stipu Petrinu te Nikolu Grmoju, Ivana Kovačića i Ines Strenju Linić iz Mosta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

'Onaj tko je išao na razgovor mora potpisat da je to tajna, taj njegov razgovor obavijesni i o tome se ne može dalje pričat', kazala je Ines Strenja Linić iz Mosta nezavisnih lista.

'Ja nisam bio u policiji nego sam dao iskaz na mjestu koje to dolikuje nekoga tko je izabran saborski zastupnik jer policija je dužna čuvati dostojanstvo kao što sam ja dužan čuvati zakonitosti',, kazao je Milorad Pupovac iz SDSS-a.

ANALIZA STRUČNJAKA 'HDZ si je zabio autogol, Most traži elegantan izlaz iz situacije'

Kao jedan od onih s kojim bi policija mogla razgovarati spominjao se i HDZ-ov Božidar Kalmeta. On pak navode da se nalazio s Raškovićem kako bi ga pridobio na stranu HDZ-a, odbacuje.

'Ja čovjeka poznam preko 10 godina i ovaj jesam li pričao ili ne, to je potpuno nebitno, da, slučajno smo se sastali, popili smo kavu 5 minuta, o politici uopće nismo pričali', rekao je HDZ-ov Božidar Kalmeta.

Glavni državni odvjetnik kaže da zbog izjava u elektroničkim medijima provjeravaju se sve informacije. Na razgovor će, kaže, pozvati sve koje će biti potrebno pozvati.

Sam Zoran Milanović pak kaže kako njega nisu zvali.

'Mene nisu zvali niti vidim zašto bi me zvali, ja sam ponudio gospodinu Petrovu otvoreno da bude predsjednik Sabora! Dakle, razlikujemo lopovluk kojem su neki u ovoj politici skloni i žive od njega i normalan politički razgovor. Jesu li zvali nekog iz SDP-a, ne znam', rekao je predsjendik SDP-a, Zoran Milanović.

Komentirao je i izjavu Nikole Grmoje iz Most-a da s policijom među ostalim treba razgovarati i Milanović.

'Ja ne znam tko je Grmoja, mislim, on nije saborski zastupnik, prema tome...', kratko je odgovorio Milanović.

'MOST JE SPREMAN NA NOVE IZBORE'

Ni šefa HDZ-a policija nije kontaktirala.

'Ja, bivši ministar unutarnjih poslova da dobijem poziv, šalim se nisam dobio poziv, a netko iz stranke, ne, ne znam zašto pa nije bilo pritisaka, kakvi pritisci', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Svi moraju, smatra Karamarko, štititi pravo Mirka Raškovića da misli svojom glavom.

'A to što su ga jučer zvali na policijski USKOK govori o karakteru ovog trenutnog režima u Hrvatskoj', dodaje Karamarko.

USKOK zasada provodi izvide, još trebaju utvrditi postoji li sumnja na kazneno djelo. A potom o svojim saznanjima i obavijestiti javnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene