Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opalio po vladajućima

Karamarko: Vlada nam je jako principijelna i odluke im traju otprilike 24 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je za vladinu odluku da ne prihvati i ne stavi u proceduru prijedlog "ustavnog zakona o braniteljima" u četvrtak navečer u Karlovcu rekao da je to kontinuitet nerazumijevanja osnovnih braniteljskih zahtjeva, ignoriranje njihovih problema, pa, kako je ocijenio i "ružnog odnosa prema ljudima koji su spasili Hrvatsku od okupacije i komadanja."

"To mogu učiniti samo oni ljudi koji nemaju senzibilitet za vlastitu domovinu i nisu svjesni što se ovdje događalo 90-ih godina. Vjerojatno su svoja iskustva stjecali u Bruxellesu, Muenchenu i drugdje i ne razumiju što se zapravo događa u Hrvatskoj i među braniteljskom populacijom, rekao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna 'Relativiziraju državu' Karamarko o Vladi: 'Naprosto, nema ništa. Pa pogledajte na što to sliči'

Kako je dodao, ražalostilo ga je kad vidio da "Vlada ide do kraja u tom jednom tvrdokornom i neinteligentnom stavu i da ne razumije emocije branitelja".

Vlada je u četvrtak na sjednici dala negativno mišljenje na prijedlog 54 saborska zastupnika, mahom iz oporbe, da se Vlada zaključkom obveže da Saboru ponudi zakon koji bi objedinio sva braniteljska prava i imao ustavni karakter.

O najnovijoj odluci Ministarstva unutarnjih poslova da će na registarskim pločicama automobila ipak biti hrvatski grb Karamarko je rekao: "Eto Vlada nam je jako principijelna i odluke im traju otprilike 24 sata.

Kako je rekao, nisu htjeli Pelješki most, pa su htjeli uvesti porez na nekretnine, "pa čuda, kad mi interveniramo oni povuku svoju odluku".

Po njemu, sve bi to bili mali problemi da rješavaju osnovne probleme, poput onih gospodarskih.

"Za to nisu sposobni pa se onda ovako bave stvarima koje bi bile periferne da ne zadiru u emocije ljudi, poput oznaka, zastava, grbova, rekao je Karamarko.

Vlada odbila prijedlog o pravima branitelja i donijela odluku o Kuparima

Za kaznu UEFA-e je kazao da je "ljut i žalostan što će se utakmica protiv Italije igrati pred praznim stadionom, jer je to trebala biti utakmica u prekrasnom ambijentu navijača u Splitu, no da se to nekako mora prebroditi i dočekati utakmicu s Bugarskom, koja će se također igrati u Splitu."

HDZ Karlovačke županije proslavio je u četvrtak u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta sv. Josipa 25 godina svog djelovanja u Karlovcu.

Predsjednik stranke je na skupu rekao da je to obljetnica kontinuiteta uspjeha.

"I na izborima za predsjednika ova je županija dala skoro 56 posto glasova predjednici Kolindi Grabar Kitarović, a grad Karlovac više od 52 posto, a očekujemo odlične rezultate i na parlamentarnim izborima, da se riješimo agonije u režiji ove vlade", rekao je predsjednik HDZ-a.

U motivacijskom govoru u prepunoj dvorani Karamarko je članove, simpatizere i partnere iz HSS-a, HSP-a, HSP AS i HSLS-a pozvao "na jedinstvo, ustrajnost, ljubav prema domovini i na borbu protiv iseljavanja, opustošenih polja, a za bolji život u Hrvatskoj".

Potpredsjednik HDZ-a gradonačelnik Karlovca Damir Jelić rekao je kako je u prošlih 25 godina u HDZ-u bilo uspona i padova, ali da je "HDZ-u u Karlovcu, u srcu Hrvatske, cjelo to vrijeme jedina misao vodilja bila naša Hrvatska".

Predsjednik županijskog HDZ-a župan Ivan Vučić je rekao da HDZ u Karlovačkoj županiji u kontinuitetu bilježi samo pobjede, a da sada, kao demokršćanska stranka, teži da svaki čovjek, bez obzira na političke boje, ima egzistenciju i radno mjesto.

Duboko sam uvjeren da će buduća hrvatska vlada, pod vodstvom Tomislava Karamarka, te težnje i ostvariti, rekao je Vučić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene