Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Karamarko o slučaju Hypo: Ne želim prejudicirati ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader, najčešće je spominjano visoko političko ime u aferi Hypo, uz stradalog koruškog premijera Jorga Haidera. No njega su jučer, vidjeli smo, umjesto istražitelja o svemu ispitivali novinari. Je li bivši hrvatski premijer pod istragom? Službeno nitko ne želi potvrditi, ni demantirati.

U tirolskom hotelu Romantik, gdje je odsjeo Ivo Sanader, istraživalo se jedino što nudi jelovnik na oglasnoj ploči. Austrijska policija očito nije imala potrebu razgovarati sa Sanaderom. O aferi Hypo pitali su ga samo novinari. 'Kao predsjednik Vlade morao sam razgovarati i sastajati se sa mnogim direktorima velikih tvrtki uključujući i financijske institucije. A što, kako, gdje i tko je s kim pojedinačno poslovao ja s tim nemam ništa', rekao je jučer u Albachu Sanader.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

>> 'U razgovoru s Bajićem došli smo i do imena Ive Sanadera'

O detaljima istrage iz službenih izvora se malo doznaje. Tek je srpski kolega ministra unutarnjih poslova Karamarka nakon sastanka s austrijskim istražiteljima rekao da se afera Hypo uglavnom odnosi na Hrvatsku. 'Ne mogu to niti potvrditi, niti demantirati. Naravno radi se o predmetu USKOK-a. Preliminarne spoznaje kažu da se radi o više zemalja u regiji, da ih sad ne nabrajam, ali prejudicirali bismo kad bi bilo kakve zaključke donosili. Istraga je u tijeku', rekao nam je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Austrijski mediji uz Sanadera, lobistom Hypo banke, prozivaju i riječkog poduzetnika Roberta Ježića. On se pak javio se sms porukom. 'Nemam namjere komentirati na silu iskonstruirane i napuhane senzacionalizme koji očito nekome služe kako bi se skrenula pažnja s 'pravih stvari'', napisao je u poruci Ježić. Koruški parlamentarci za mutne poslove sumnjiče politiku. Njihovo istražno povjerenstvo posjetilo je guvernera Rohatinskog. On poručuje Cilj razgovora bio je razmjena informacija o poslovanju Hypa u Hrvatskoj, no zbog istrage detalje ne može iznositi u javnost. Vladimir Zagorec ostaje jedini Hrvat službeno osumnjičen za udruživanja u kriminalnu skupinu koja je oštetila Hypo banku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene