Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije to doktorat'

Karamarko: Diplomski rad se kompilira; Brkić: Mogu ponovno braniti rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spekulacije kako je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić prepisao svoj diplomski rad brzo su završile u političkom ringu.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je danas kako mu je 'uopće teško komentirati' navode medija da je plagirao svoj diplomski rad na Visokoj policijskoj školi dodavši da je voljan ponovno ga braniti. "Teško mi je uopće komentirati takve napise", rekao je Brkić u povodu pisanja medija da se njegov diplomski rad našao među 26 gotovo ili sasvim podudarnih završnih i specijalističkih radova na Visokoj policijskoj školi.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Brkić je podsjetio da je u vrijeme Domovinskog rata bio njegov aktivni sudionik i dragovoljno branio Hrvatsku. "Nisam imao vremena završavati fakultet za razliku od nekih", rekao je i dodao da je bio jedan od tri najbolja polaznika Policijske akademije u generaciji.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko stao je u Brkićevu obranu i izjavio kako ima apsolutno povjerenje u glavnog tajnika stranke Milijana Brkića kojeg mediji prozivaju da je plagirao svoj diplomski rad na Visokoj policijskoj školi. "Ja imam apsolutno povjerenje u gospodina Brkića, on je moj suradnik, čovjek nevjerojatnog poštenja i vjerodostojnosti, a sadržaj tube u kojoj on drži diplomu i od kojih autora je on sastavio svoj diplomski rad te popis literature mene u ovom momentu ne zanima", rekao je Karamarko novinarima dodavši kako je Brkić čovjek koji ima vjerodostojnost, koji se dokazao i ne treba se više dokazivati.

Napise o Brkiću nazvao je ružnom insinuacijom. "To je čovjek koji je bio među tri najbolja studenta u svojoj generaciji, čovjek koji je ratovao, cijeli svoj život posvetio Hrvatskoj, heroj Domovinskog rata, kojem su ljudi umirali na rukama, koji je bio uvijek u prvim redovima i koji je bio u prvim redovima kad smo se borili protiv korupcije i kriminala", poručio je Karamarko iz Hrvatskog sabora.

>> Plagirano 26 diplomskih radova, navodno i rad Milijana Brkića!

Na novinarsko pitanje hoće li Brkić biti sankcioniran u stranci ako se dokaže da je prepisao svoj diplomski rad, Karamarko je odgovorio da on ne vidi kako bi se to moglo pokazati točnim te protupitanjem: "Jeste li vi, kad ste radili svoj diplomski rad, kompilirali ili ste ga izmišljali iz glave? Kompilirali s mentorom". Dodao je također i kako neće ulaziti u to kako se to radi na policijskoj akademiji. "Pokušaj da se poveže kriminalizirani HDZ s ovim novim, neće uspjeti", poručio je Karamarko dodavši kako je on sada predsjednik HDZ-a, kao i da je 2004. bio prvi čovjek koji je "pokrenuo pokretanje postupaka protiv kriminala u pretvorbi".

Upitan želi li reći kako Milijan Brkić nije na popisu 26 osumnjičenih za plagijat, Karamarko je zapitao: "Što znači sumnjivi? Ne radi se o intervenciji i postupku DORH-a niti policije, radi se o stegovnom postuku protiv dvojice profesora, koliko sam razumio, na policijskoj akademiji. Prema tome, što znači diplomski rad, diplomski rad je kompiliranje i kompilacija, nije znanstveni rad. To nije doktorat', rekao je Karamarko.

Na pitanje kako to da policija danas nije htjela opovrgnuti vijest da je među 26 radova i rad Milijana Brkića, Karamarko je odgovorio: "Što će policija demantirati kad policija s guštom i gura takve informacije''. Novinarima je potvrdio kako je s glavnim tajnikom stranke razgovarao, ali nije htio reći što mu je rekao. "Što je gospodin Brkić meni rekao, to ću ostaviti za sebe", poručio je Karamarko.

Ministar Željko Jovanović nije se libio to komentirati iako priznaje nije u pitanju njegov resor, ali mu je kao ministru znanosti strašno što se to događa u sustavu, no da ga ne čude takve informacije o HDZ-ovcima.

Jovanović je priznao da o čitavom slučaju nema nikakvu službenu potvrdu, ali ima informaciju. Zaključuje kako se time ruši vjerodostojnosti HDZ-a koja je ionako na dnu. (T.K./I.I./T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene