Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neke poslala i firma

Domaći turisti pohrlili na Jadran: Koristi se prilika za rad iz kampa umjesto do doma

Aktualno Galerija Kamp Kamp Foto: DNEVNIK.hr Mirela Obradović Mirela Obradović Foto: DNEVNIK.hr Federica Ukušić Federica Ukušić Foto: DNEVNIK.hr +0 Luka Majcen Galerija 1/4 >>
Na advent će sigurno stići i turisti, ako se sve ne zatvori, pa čak i oni koji i sada provode vrijeme u Hrvatskoj. Naime, sve više kampova na Jadranu radi tijekom cijele godine. Kod gostiju tako stvaraju naviku, na ruku im ove godine ide i toplo jesensko vrijeme, a zbog pandemije mnogi koriste svaki trenutak za bijeg iz velikih sredina. Naše ekipe obišle su nekoliko kampova i provjerile tko su gosti i kako provode vrijeme.

Temperatura zraka od tek 16 stupnjeva nije spriječila jednog dječaka da uživa u otvorenim bazenima kampa u Krku iako je druga polovica studenoga.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Naplata ulaska na plažu (Foto: Dnevnik.hr) Tko je u pravu? Naplaćuju ulaz na plažu? Vlasnici apartmana ogorčeni, iz kampa tvrde: ''Nitko ne naplaćuje nikakve karte''

"Imamo povoljne ponude tako da gosti zamjene urede za naše mobilne kućice", rekla je Mirela Obradović, voditeljica recepcije kampa.

Snježana iz Zagreba, to je i napravila već drugi put.

"Bila sam u trećem mjesecu prvi put, tada nas je firma slala. Stvarno sam radila cijeli mjesec i to mi se pokazalo odličnim. Ja bih u četiri sata zatvorila laptop i išla vani i onda sam osjećala kao da sam tu na godišnjem", kaže Snježana Cindrić Lukačević iz Zagreba.

U čarima rada na daljinu uživa i jedna zagrebačka obitelj.

Željka Mesec iz Zagreba priča: "Suprug radi od kuće pa tako ima mogućnost tu doći. Oni imaju WIFI tako da nije problem bilo što raditi."

Prošle jeseni u ovom kampu većina gostiju bili su strani, a ove – domaći turisti.

"Od drugoga mjeseca očekujemo da će broj gostiju rasti, onih koji mogu na moru duže boraviti i raditi neke svoje poslove koji su vezani uz internet", kaže Luka Majcen, direktor kampa.

Priliku za rad na daljinu koriste i gosti jednog obiteljskog kampa u Istri.

Melanie iz Australije je rekla: "Opcija je bila rad od kuće i tako uvijek mogu raditi i uživati, odlično."

"Prije su to bili starija populacija, ali sada je dosta mladih s obzirom da su to digitalni nomadi", izjavila je Federica Ukušić, voditeljica kampa.

Neki dolaze tek uživati u ljepotama tople, sunčane istarske jeseni.

Annemarie iz Velike Britanije kaže: "Jako je lijepo jer kampovi u okolici ne rade, malo je ljudi, tako da ne brinemo dok bicikliramo."

I dok je globalna pandemija mnogima pomrsila planove, kampovi su od nje profitirali. Rad na daljinu, odvojenost od drugih gostiju, mir i tišina, idealni su za rad i odmor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene