Hrvatska reprezentacija spremna je za europsko prvenstvo u psećem frizbiju! Ekipe marljivo treniraju, ljudski dio je opušten i očekuje dobru zabavu, a četveronožni dio u punoj je koncentraciji.

Galerija Psi s frizbijem - 2 Psi s frizbijem - 1 Psi s frizbijem - 3 +5 Psi s frizbijem - 4

Nema tog frizbija koji će Japu pobjeći. Pokazat će to za dva tjedna u Sloveniji na Europskom prvenstvu u psećem frizbiju. Jap, Simba, Vel, Borg, Dia i Colie dio su vesele četveronožne reprezentacije.

Vezani članci Psi - 1 Ljubav je to koja se teško može opisati: ''Moji roditelji su preminuli i bila sam jako ljutita na život, a onda su oni ušli u moj život i izliječili moje srce'' Psi u azilu Dumovec Hrvati su u posljednje dvije godine udomili ili kupili više od 120 tisuća pasa, ali postoji i druga strane medalje: "Probajte zamisliti da ste zadnja rupa na svirali"

"Svega će biti tamo. Boduju se skokovi, daljina frizbija, koliko puta pas ulovi frizbi", objašnjava trenerica Petra Županić.

Zato ekipe marljivo vježbaju.

"Njemu nije problem uloviti, ali meni je jako teško baciti dobro frizbi. Jako daleko i precizno. Njima je jednostavno svladati sve što trebaju raditi, dok nama ljudima treba...najme majko", priča Marijan Osrećki iz jedne zagrebačke ekipe.

Sport je ovo, kažu, za koji ne treba mnogo. Pas, frizbi i livada.

"Ima svakakvih pasa. Nije bitno je li to belgijski ovčar ili je to border koli, to su ipak psi koji imaju jak plijenski nagon i koncentracija ovisi o psu, ali bilo kakav pas može biti, bitno je da pas nije predebeo, da ima taj neki plijenski nagon na početku izražen", kazao je Županić u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Karli Trstenjak.

Neki su se okušali i u posebnim disciplinama.

"To je takozvani freestyle, kombiniramo trikove s bacanjem frizbija, zahtjevno je jer se moramo mi koordinirat, pa sa psom, preskače vas pas i slično", ispričala je Julijana Lana Praha.

"Tražila sam za nju nešto što bi mogla uz spasioce raditi da joj bude mind off. Ona je sama preskočila ogradu i ulovila frizbi i ja sam rekla zašto ne. Sama je birala svoj sport koji joj se sviđa", zaključila je Suzana Horvat.

Tjelovježba je to i zabava, za psa i za čovjeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju