Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri uglavnom šute

Kalmeta: Premijerka ima pravo birati svoje suradnike i ministre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar mora Božidar Kalmeta izjavio je danas u Splitu kako predsjednica vlade Jadranka Kosor ima pravo birati svoje suradnike i ministre u vladi.

'Premijerka ima apsolutno pravo birati svoje suradnike i ministre. To je njezino pravo', rekao je ministar Kalmeta odgovarajući na novinarske upite o najavi premijerke Kosor da će biti promjena u vladi. A na upit hoće li on ostati na dužnosti ministra mora, Kalmeta je kazao kako to 'ne može komentirati'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

>> Bačić: Nismo razgovarali o konkretnim imenima

Stvar je potpuno jasna. Premijerka Kosor ima pravo birati suradnike i ako tako odluči, učinit će što misli da je najbolje, kazao je ministar Kalmeta. Kalmeta je danas s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem u Splitu razgovarao s upravom 'Brodosplita'.

Bebić podržava promjene

'Doviđenja, čuvajte domovinu', poručila je premijerka Kosor prije puta za New York. No, domovini i ministrima najavila je smjene. Markov trg je pust, ali s puno pitanja. 'Nemam pojma, to sam prvi put čuo na vijestima. Je li to pametno tempirana odluka, ne znam', rekao je začuđeni Luka Bebić. Nitko ništa ne zna.

'Pitajte ove druge znaju li oni nešto više', dodao je Bebić, a ministri, ili se ne javljaju, ili sve okreću na šalu. Oni koji rade ne stignu misliti o smjenama. 'Nemam koncentraciju o tome da razmišljam hoću li otići, ili ostati', objasnio je ministar Popijač. Oni iskusniji su diplomati. HDZ-ov veteran na odlasku, Bebić, najavljenu rekonstrukciju pozdravlja.

'Znači stvarate ljude za nove pobjede, u to sam uvjeren', objašnjava. Neuobičajeno je mjesto rekonstrukcije, ali ne i način. Premijerka, kao i prije, sa svojim ministrima komunicira putem medija. (M.B./T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene